24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PLENARNA SEDNICA NACIONALNOG KONVENTA O EVROPSKOJ UNIJI
Nacionalni-konvent-o-EU-logo-27-06-2022 Valjevo Objektiva.rs

PLENARNA SEDNICA NACIONALNOG KONVENTA O EVROPSKOJ UNIJI

Autor 20/12/2022

Plenarna sednica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji je zakazana za 21. decembar, od 9 časova, u Maloj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

Plenarna sednica ima za cilj diskusiju o prioritetima Vlade Republike Srbije u kontekstu evropskih integracija, kao i ulogama i mogućnostima svih aktera u pregovaračkom procesu da utiču na ubrzanje procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Uvodna izlaganja su najavili: Bojana Selaković, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, Elvira Kovač, potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije i predsednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i Nj.E. Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Potom, “Osvrt na ključne preporuke Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji” si priredili Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija, koordinator Radne grupe za poglavlje 5 – Javne nabavke, Jovana Spremo, Komitet pravnika za ljudska prava, koordinatorka Radne grupe za poglavlje 23 – Pravosuđe i osnovna prava i Igor Novaković, Centar za međunarodne i bezbednosne poslove, koordinator radnih grupa za poglavlje 30 – Ekonomski odnosi sa inostranstvom i 31 – Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika.

Od 10 i 20 je planiran razgovor na temu “Proces evropskih integracija, obaveze i mogućnosti – Diskusija sa predstavnicima civilnog društva” u čemu učestvuju i Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije, predstavnici organizacija civilnog društva