15/04/2024
Najnovije vesti

Pobeda rukometaša u Topoli

Autor 12/03/2024

Nastavak prvenstva Prve lige Zapad doneo je novu pobedu rukometaša Metalca.

U Topoli je pobeđena ekipa Karađorđa rezultatom 39:32 (21:19).

Valjevski rukometaši su tokom cele umakmice imali prednost koja se kretala u rasponu 3- 8 golova. Metalac je poveo od prvog sudijskog zvižduka i konstantno povećavao prednost koja je mogla da bude i veća.

Trener valjevske ekipe Dragomir Ćaćić bio je zadovoljan ovom utakmicom:

“U pitanju je bila jedna rutinska utakmica sa ekipom iz donjeg doma koju smo rešili bez ikakvih problema. Ni jednog momenta se nije postavljalo pitanje ko će biti pobednik, šta više razlika je mogla biti i veća, ali sam ovu utakmicu iskoristio da dam priliku momcima koji imaju manju minutažu. Slede nam dve veoma važne utakmice u narednih 15 dana, sa ekipama iz vrha tabele, i mislim da se upravo “lomi” prvenstvo. U subotu gostujemo u Čačku gde igramo protiv treće plasirane ekipe Mladosti, i koja gaji ambicije o ulasku u viši rang, potom u Valjevu dočekujemo ekipu Lokomotive iz Lapova, koja se značajno pojačala u pauzi i ima slične ambicije. Mladost smo pobedili u prvom delu prvenstva na domaćem terenu, daćemo sve od sebe da odigramo najbolje u Čačku”.

Najefikasniji na utakmici u Topoli bio je Dejan Milinković koji je postigao 10 golova, Kosta Nedeljković se osam puta upisao u strelce, a po šest golova su zabeležili Luka Mandić i Marko Ćaćić.