30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • POBEDA VALISA U TREĆEM KOLU SUPER LIGE

POBEDA VALISA U TREĆEM KOLU SUPER LIGE

Autor 26/10/2022

Nakon nerešene utakmice u prvom kolu Super lige igrane u Petnici protiv ekipe Vukova 9:9, potom odličnih igara u LEN kupu u Kranju i plasmanu u drugi krug , a potom i poraza u Šapcu 12:8, vaterpolisti Valisa su došli do prve pobede u takmičenju Super lige.

U Petnici je gostovala ekipa novosadske Vojvodine, a u utakmici za infarkt Valis je pobedio 11:10 (3:4, 2:3, 2:1, 4:2). Valis je odlično počeo prvu četvrtinu i poveo najpre 2:0 i 3:1, ali su se gosti dobrom odbranom i sa tri vezana gola vratili u igru.

Vojvodina je početkom treće četvrtine imala prednost od 8:5, ali su probuđene “vidre” fantastičnom igrom i serijom golova od 6 : 0 uspele da preokrenu rezultat na 11:8. I kada se pomislilo da je utakmica rešena došlo je do drame. Najpre su novosađani uspeli da postignu dva gola, a potom su u poslednjem napadu imali priliku za izjednačenje, koju po sreću valjevskih vaterpolista nisu uspeli da iskoriste.

Sudije su na ovoj utakmici imale pune ruke posla, igralo se čvrsto, sa dosta faulova, pa su pokazana tri crvena kartona koje su dobili po jedan igrač obe ekipa ali i trener Vojvodine.

Najefikasniji u Valisu bili su i Jazdanhan i Bursać sa po dva postignuta gola, a u listu strelaca upisalo se još sedam igrača sa po jednim golom ( Almazi, Baucalo, Obradović, Radanović, Šofranac, Rovenhorst i Pošmuga). Kapiten Valisa Kovačević nije nastupio ni na ovoj utakmici.

Valjevski vaterpolisti otputovali su u Bukurešt, gde ih čeka drugi krug kvalifikacija LEN kupa.