14/07/2024
Najnovije vesti

Pobeda VK Valis Vega Valjevo u Kragujevcu

Autor 15/10/2023

Vaterpolisti Valisa nastavljaju sa uspešnim partijama u Super ligi Srbije. U Kragujevcu je sinoć savladana domaća ekipa Radničkog rezultatom 14:16.

U tvrdoj utakmici favorizovana domaća ekipa bila je u prednosti do sredine treće četvrtine i rezutata 8:7, kada su Valisovci uspeli da izjednače, a potom i povedu. Na poluvreme se otišlo rezultatom 11:9 za ekupu Valis Vege, a odlična igra gostiju nastavljena je i u trećoj, ali i poslednjoj četvrtini, kada su Valisovci vodili 14:11, 15:12 i 16:13.

Valjevska ekipa uspela je da odličnom igrom, a posebno u odbrani sačuva prednost i obezbedi dragocene bodove u borbi za plasman među šest najboljih ekipa svoje grupe.

Trener VK Valis Vega iz Valjeva, Miloš Saković bio je zadovoljan nakon utakmice:

“Ovo je bila jedna veoma napeta utakmica. Imali smo peh u prvoj četvrtini kada je naš kapiten Kovačević nakon nesmotrenog poteza kažnjen direktnim isključenjem sa pravom zemene, pa nismo na njega mogli da računamo u nastavku utakmice. Ovu priliku koristim da uputim čestitke igračima na iskazanoj želji za pobedom od početka meča, koja je materijalizovana kroz dobru igru. Ta dobra igra posebno je bila u trenutcima kada smo igrali sa igračem manje, a Kragujevčani su je imali čak 17 puta. Naš agresivni presing dao je rezultate, a u toku utakmice imali smo čak 26 šuteva ka golu Radničkog. Naravno, bilo je i grešaka, bilo je i igrača koji su igrali ispod očekivanja. Mislim da su izgoreli u želji za pobedom, ali sam siguran da će već u narednoj utakmici dati sve od sebe da se dokažu. Na našoj ekipi i svim igračima sada je važno da pokažu zrelost i nastave sezonu punom parom. Ova utakmica i ova pobeda su veoma važni za nas, ali se ne treba opuštati, jer ima još da se igra na svim frontovima. Poebeda protiv Radničkog na gostujućem terenu treba da bude podsticaj za još veći rad”.

Najefikasniji u redovima Valis Vege bio je Petar Kasum sa pet golova, pratili su ga Rogač i Radanović sa po tri pogotka.

U sledećem kolu Valis Vega gostuje u Novom Beogradu gde se sastaje sa ekipom Vukova.