22/07/2024
Najnovije vesti
srednjoškolci deca đaci foto Dragan Krunić Objektiva.rs Poljoprivredna

Počela nova školska godina

Autor 01/09/2021

Načelnica školske uprave Kolubarskog i Mačvanskog okruga, dr Zorica Jocić, sa gradonačelnikom Valjeva, Lazarem Gojkovićem i direktorom Poljoprivredne škole sa domom učenika, Milanom Gajićem, pre početka nastave u pre podnevnoj smeni, pozdravili su sve prisutne i poželeli srećan početak nove nastavne godine učenicima u Poljoprivrednoj školi u Valjevu, gde je, u skladu sa preporukom resornog Ministarstva, na početku Školske 2021/22. intonirana himna Srbije.

Načelnica ŠU, dr Zorica Jocić pored ostalog je naglasila da je Valjevo među 15 gradova (Kladovo, Petrovc na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik), gde će nastava biti održavana kombinovanim modelom, prema kome je obrazovno – vaspitni proces organizovan primenom neposredne i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Podsećanja radi, na području Valjeva prvi put u školske klupe danas seda 759 najmlađih osnovaca, i to je šestoro mališana više u odnosu na prijavljene u aprilu, dok je srednjoškolsko obrazovanje počelo hiljadu učenika. Na području Kolubarskog okruga je 1408 učenika prvog osnovne, dok je na teritoriji Školske uprave Kolubarskog i Mačvanskog okruga ukupno 3933 prvaka. Inače, u Školskoj 2021/22. u Valjevu ima 96 učenika više u prvom razredu, nego prošle nastavne godine.

Milan Gajić direktor srednje Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs iz Valjeva
Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo

Direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika Valjevo, Milan Gajić, pre početka prve smene, pozdravio je sve prisutne, poželevši im srećnu i uspešnu novu školsku godinu, istakavši da je upravo srednja Poljoprivredna odličan izbor za nastavak obrazovanja.

“Poljoprivredna škola Valjevo je jedna od najboljih škola u Srbiji i regionu, to ne govore samo rezultati spoljašnjeg vrednovanja koje je sprovelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, već i samo okruženje koje je stimulativno, uslovi rada, nastavna sredstva, raspoloživa oprema, a ono što je najbitnije, nastavni kadar koji pruža ogromne mogućnosti za razvoj i napredovanje učenika. U našoj školi učenik je u centru pažnje i sve aktivnosti su usmerene da učenik postane zdrava i čestita osoba, poštena, vredna, radna, i da stekne neophodna znanja i kompetencije koja su mu potrebna za bavljenje budućim poslom, što je sigurno u ovoj školi, tako da i rezultati neće izostati“.

gradonačelnik Lazar Gojković foto Dragan Krunić Objektiva.rs
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković

U obraćanju učenicima, gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković, kaže da su retki datumi koji izazivaju samo lepe uspomene kao 1. septembar.

To je dan koji okuplja, pored dece, i njihovih nastavnika, učitelja i profesora i svih zaposlenih u prosveti, okuplja njihove roditelje, porodice, prijatelje. Želim vam svima uspešnu školsku godinu i da više razgovaramo o znanju, ocenama, opremljenim školama, a manje o koroni i zabranama koje su neophodne da bi bilo sprečeno širenje ovog virusa. Još jednom svima srećan početak, a posebno bih da najmlađim đacima – prvacima čestitam polazak u školu jer oni počinju danas svoje školovanje”.

Načelnica Školske uprave Kolubarskog i Mačvanskog okruga, dr Zorica Jocić FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs iz Valjeva
Načelnica Školske uprave Kolubarskog i Mačvanskog okruga, dr Zorica Jocić

Načelnica Školske uprave Kolubarskog i Mačvanskog okruga, dr Zorica Jocić je svim učenicima, kao i kolegama i svima zaposlenim u prosveti, poželela prvo dobro zdravlje.

Molim vas da se pridržavate svih epidemioloških mera koje su propisane jer one štite sve od širenja virusa. Što se ove škole tiče, vi ste izabrali zaista dobru školu u kojoj su profesori posvećeni svom radu, u kojoj učenici postižu dobre rezultate, u kojoj rukovodstvo zaista vrlo kvalitetno radi, tako da tu nema omaške, a na vama je samo da učite, stičete znanja i da nakon toga, kada izađete iz ove škole, umete to i da primenite“.

Načelnica Školske uprave, dr Zorica Jocić napomijne da je za prvu nedelju školske godine 2021/ 2022. godinu Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio da u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji bude primenjen prvi model organiizacije obrazovno – vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, osim u srednjim školama 15 gradova, među kojima je i Valjevo, kao i u: Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Despotovcu, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija, Preševo, Novi Pazar i Bojnik, gde će nastava biti održavana prema drugom modelu, tačnije kombinovanom, tako da je obrazovno-vaspitni proces organizovan kombinovanjem neposredne i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs