15/06/2024
Najnovije vesti
Gino Vannelli 40. Jazz Fest Valjevo FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs vesti Valjevo News Serbie 16 05 2024

Počeo je JAZZ fest

Autor 17/05/2024

Tradicionalni 40. po redu Valjevski Jazz fest počeo je sinoć nastupom Gina Vannellija u svečanoj sali Omni centra.

Zbog radova koji traju u velikoj sali Centra za kulturu, ovogodišnji Jazz festival je prve večeri održan u Omni centru, dok su nastupi večeras i sutra na Tru Desanke Maksimović, od 21 sat.

Gino Vannelli za vreme koncerta FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs

Koncert Gina Vannellija, za koji su karte prodate već prvog dana, stavio je Valjevo na mapu priznatih festivala, mada je to svojim programima zaslužio i mnogo godina ranije. Bilo kako bilo, dovođenjem pevača njegovog renomea, festival je iskoračio jednu veliku stepenicu unapred.

Gino Vannelli i Milan Đurđević, direktor Jazz festivala FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs

Odličan koncert, sjajan nastup, uz pratnju vrhunskog orkestra, ali i publiku koja je znala da prepozna trenutke i emocije. Šteta jer velika sala Centra za kulturu još uvek nije završena. Prostor u kome je ovaj koncert održan zadovoljio je, ali bi ugođaj bio potpuniji na mestu koje su džazeri proteklih 39. godina bojili notama i tonovima.

Večeras, od 21 sat na Trgu Desanke Maksimović, odnosno na Trgu pesništva, nastupa Slobodan Dragović Kvintet, potom valjevski bendovi Mehanički balet i Mreža.

Sutrašnji program otvara Big Bend RTS – Uroš Perić, potom sledi nastup Pilot Blues benda i za kraj Muzikal Doktorsi.

FOTO-IZVOR-Centar-za-kulturu-Valjevo-najava-40-Jazz-Fest-od-16-do-18-maja-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Kolubarski-okrug-News-Serbie
Program 40. Jazz Festa u Valjevu u organizaciji Centra za kulturu