30/05/2024
Najnovije vesti
czk Centar za kulturu Valjevo reka Kolubara foto Objektiva.rs DraganKrunić foto parkić

POČINJE DEČJA POZORIŠNA JESEN

Autor 06/11/2021

Prema najavi organizatora, danas je prva, od ukupno tri predstave, koje će najmlađa publika imati priliku da pogleda u okviru Dečije pozirišne jeseni u Centru za kulturu.

Tačno u 12 časova, na velikoj sceni u planu je predstava Ne dozvoli da te zub zaboli. Ulaznice su u prodaji na blagajni, 6. novembra 2021. godine, od 9 do 12 sati, po ceni od 200 dinara.

Tekst i režiju uradio Nebojša Savić, igraju Saša Stojković i Dragan Kojić. Scenografiju i rekvizite pripremio Vladimir Đorđević, kostime Milica Jankov, muzika – Burnyak, producent je Ninoslav Mičić.

Predstava “Ne dozvoli da te zub zaboli” je edukativnog karaktera i na zabavan i poučan način ukazuje deci na važnost zdrave ishrane, pravilnog pranja zuba i oralne higijene uopšte. Interaktivnog je tipa, deca imaju priliku aktivno da učestvuju. Trajanje oko 40 minuta.

Dva glumca, od kojih jedan pod zuboboljom, dolaze u vrtić da igraju predstavu. Trude se da objasne zašto je do zubobolje došlo, šta treba uraditi da problem nastane i kako da do toga ne dodje. Scenografija, koja predstavlja zube, u zavisnosti od toka priče kvare je i popravljaju na slikovit način. Da bi pozorišna igra bila što zanimljivija, pojavljuju se i dva karijesa, kao likovi. Zubar je prikazan kao osoba koje se ne treba plašiti. A tu je i dečak koji ne pre zube i hrani se slatkišima…