27/02/2024
Najnovije vesti
Vodovod Valjevo Carić povezivanje vodovodne mreže sa crpnom stanicom i rezervoarom

POVEZIVANJE VODOVODNE MREŽE

Autor 06/11/2021

Jučerašnje obilne kišne padavine uslovile su povećanje broja intervencija dežurnih ekipa JKP Vodovod – Valjevo. Tokom prethodna 24 sata, obavili su 15 intervencija na gradskoj javnoj kanalizacionoj mreži i još pet na osnovu poziva građana i ustanova.

Danas je situacija stabilizovana, od jutros su imali četiri prijave, sa područja Mesnih zajednica Gradac i Novo naselje. Ekipe JKP Vodovod – Valjevo vraćaju na planski režim rada i pored navedenih intervencija, obavljaju planske radove na vodovodnoj mreži.

Loše vremenske prilike, tačnije jučerašnje obilne kišne padavine onemogućile su radove na sanaciji kvara u Bairskoj ulici. Ekipa JKP “Vodovod – Valjevo” je 3. novembra izašla na teren gde su počeli popravku, saznajemo od rukovodioca sektora za održavanje, rekonstrukciju i izgradnju, Marka Simića.

Na licu mesta smo zatekli izuzetno komplikovanu situaciju. Ulica je gusto naseljena i većina objekata je izgrađena jedan uz drugi, a vodovodna mreža je stara skoro 50 godina te je, samim tim, vrlo teško zaključiti položaj postojećih instalacija i izvršiti popravku kvara. Ispred tri domaćinstva koja su ostala bez vode postavljen je rezervoar vode za piće” – navodi Simić.

Prema planu, popravku nastavljaju već danas, 6. novembra. Radilište je označeno i saobraćaj se obavlja prema signalizaciji, tačnije vozila naizmenično propuštaju.

Takođe, u okviru planskih radova, ekipe valjevskog Vodovoda istovremeno rade na Cariću, gde obavljaju povezivanje rezervoara i crpne stanice sa vodovodnom mrežom, tako da postavljaju cevi na dužini od 330 metara. Ovim povezivanjem biće obezbeđeno snabdevanje vodom velikog broja žitelja na Divljem brdu, Cariću, u Gornjoj Grabovici, u delu Bukovice, sve do Šabačkog puta. Radovi treba da budu završeni za petnaestak dana, a prema predračunu vrednost investicije je 2.659.000 dinara bez PDV-a.

foto arhiva Vodovod Valjevo