17/04/2024
Najnovije vesti
Vesna Lazić Anđeli čuvari humanitarno udruženje Valjevo svečanost uručenja nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja Udruženja poslovnih žena Srbija

CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA

Autor 05/11/2021

Vesna Lazić, master vaspitač i predsednica Udruženja Anđeli čuvari iz Valjeva je prvi dobitnik specijelne nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja” Udruženja poslovnih žena Srbije.

Udruženje poslovnih žena Srbije, u okviru 23 godine postojanja, priredilo je 15. konkurs nagrade za najbolje preduzetnice u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja“. Ove godine desetočlana komisija je učinila presedan i dobitnika specijelne nagrade izabrala iz humanitarne organizacije – Vesnu Lazić, predsednicu Udruženja Anđeli čuvari iz Valjeva.

Vesna Lazić dobitnica nagrade
Cvet uspeha za ženu zmaja 2021.

Izuzetno mi je drago jer sam dobila ovu nagradu, mada se nisam nadala. Propozicije su jasne, pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene koje su vlasnice ili suvlasnice preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti. Anđeli čuvari je humanitarno udruženje, pa se zbog toga nisam nadala. Mada, potreban trud, a posebno odgovornost prema našim korisncima, čini mi se, da su još veće. Čitava svečanost bila je divna i veoma sam zahvalna svima sa kojima sarađujem sve ove godine,” sumira prve utiske Vesna Lazić, dobitnica nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja.

Može se reći da opis nagrade u potpunosti obuhvata rad Vesne Lazić koja već 21 godinu uspešno vodi Udruženje Anđeli čuvari, uz osavremenjavanje Kreativne radionice Pinokio, odlučno se suočavajući sa brojnim izazovima socijalnog okruženja, uz kontinuiranu inovativnost i kreativnost u iznalaženju rešenja, a posebno od početka pandemije.

Udruženje poslovnih žena Srbije 15. konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji “Cvet uspeha za ženu zmaja” raspisalo je 28. juna 2021. godine. Ideja za prijavljivanje master vaspitača, Vesne Lazić i predsednice Udruženja Anđeli čuvari, potekla je od Ljiljane Stanojević, predsednice Udruženja za ekonomsko osnaživanje žena ŽEM iz Valjeva.

Vesna Lazić na svečanosti uručenja nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja 2021.

Ideja je da se što više sjajnih, vrednih i uspešnih žena iz cele Srbije prijavi na konkurs. Vesnu Lazić sam upoznala pre nekoliko godina, kada je svoju decu iz obdaništa dovodila na Povlen. Dopali su mi se njena preduzimljivost i inovativnost po mnogim pitanjima. Pratila sam njen rad kao običan građanin, slušala mišljenje od roditelja dece koja su pohađala i koja sada idu u obdanište. Razgovarala sam sa Vesnom i još jednom se uverila koliko je posvećena svom poslu, koliki je profesionalac i koliko voli decu. Ona je predsednica, a u isto vreme i vaspitač predškolskoj deci. I podatke koje mi je dala o broju dece koja pohađaju programe Kreativne radionice Pinokio, o zaposlenima i koje sve aktivnosti sprovode, su me podstakli da joj predložim da konkuriše za ovu prestižnu nagradu iako formalno nije preduzetnica, ali daje veliki doprinos za grad Valjevo” – rezimira Ljiljana Stanojević, takođe dobitnica ove prestižne nagrade 2010. godine, nakon čega je promovisana za ambasadorku ženskog preduzetništva 2011. jer je 30 godina aktivna u preduzetništvu.

Pri tome napominje da je nagrada “Cvet uspeha za ženu zmaja” koju je upravo dobila Vesna Lazić veoma važna i za Udruženje ŽEM: “Isto tako i za naš grad. Ovo takmičenje je na nivou Srbije“.

Pored nagrada preduzetnicama iz cele Srbije, priznanja su uručena i velikim kompanijama koje primenjuju peti princip Ujedinjenih nacija radi osnaživanja žena, u kategoriji rodno pažljivih kompanija.

Svečanosti uručenja 4. novembra u Beogradu, prisustvovale su i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić, glumica Tanja Bošković, poverencica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković i potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović.