19/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • USS SLOGA: ANKETA – ZAPOSLENI U SRBIJI NISU ZADOVOLJNI PRAVIMA IZ OBLASTI RADA
Sindikat-Sloga-promocija-novog-Zakona-o-radu-u-Valjevu-Foto-Dragan-Krunic-Objektiva-rs.jpg

USS SLOGA: ANKETA – ZAPOSLENI U SRBIJI NISU ZADOVOLJNI PRAVIMA IZ OBLASTI RADA

Autor 16/02/2023

Udruženi sindikati Srbije Sloga su prethodnom periodu sproveli anketu o pravima radnika među svojim članstvom u kojoj je više od 500 sindikalnih poverenika Sloge u njihovim organizacijama (Industrija, zdravstvo, zanatstvo) anketiralo članstvo i zainteresovane zaposlene.

Pitanja su se odnosila na zaposlene i njihova prava, obliku njihovog radnog angažovanja, zaradama, položaju i uslovima rada kod poslodavca, članstvu u sindikatima i drugim važnim pravima iz oblasti rada.

Kada je u pitanju oblik radnog angažovanja, anketa je pokazala da veći broj ispitanika radi po osnovu ugovora na neodređeno vreme, ali s obzirom na iskustvo sa terena možemo postaviti pitanje: da li se radnicima uplaćuju porezi i doprinosi na zaradu u punom iznosu ili na iznos minimalne zarade?

Što se tiče zarade, odnosno, plate – više od 90 posto zaposlenih prima preko tekućih računa, ali je detektovano da se  zarade  u velikom broju slučajeva isplaćuje ,,deo na račun, a deo na ruke”.   Taj oblik isplate zarade  je teško dokaziv jer su radnici ucenjeni, te postoji mogućnost da im poslodavac isplati samo deo koji je ugovoren, a to je najčešće minimalna zarada. 

Vreme provedeno na radu, prema rezultatima, pokazuje da veliki broj njih nije zadovoljan radnim vremenom kod poslodavca, posebno prekovremenim radom gde se trećina ispitanika izjasnila da im taj rad nije plaćen, a da četvrtina radi prekovremeno u trajanju koje je duže od dozvoljenog.

Ovakav rezultat govori o tome da poslodavci ne poštuju zakonske odredbe koje se odnose na vreme trajanja prekovremenog rada i koji se po zakonu uvode samo u izuzetnim slučajevima koji su zakonom propisani, i da su česte zloupotrebe.

Kao sindikat tu zloupotrebu vidimo u nameri poslodavca da izbegne da ispoštuje zakonsku proceduru po kojoj se za svaki rad duži od ugovorenog radniku isplaćuje uvećana zaradu i to najmanje 26 odsto od osnovice.

Kada su u pitanju poštovanja prava zaposlenih u Srbiji, njihovo dostojanstvo na radu, dvadeset posto poslodavaca ih uopšte ne poštuje, toliko njih delimično poštuje, dok pravo na odsustvo sa rada u slučaju privremene sprečenosti (bolovanje ) u potpunosti poštuje skoro 40 posto poslodavaca.

Što se tiče diskriminacije na radu na osnovu ličnog iskustva, veliki broj anketiranih odgovorio je pozitivno na pitanje, ali je i veliki broj onih  sa odgovorom ,,Ne želim da odgovorim“, što je zabrinjavajuće jer vodi ka zaključku da ljudi takve odgovore daju isključivo zbog straha buduće diskriminacije.

Anketom su uočene pretnje, pokušaji ucene, pritisak, da poslodavci kontrolišu pojedine sindikate i da znatan broj anketiranih nije upoznat kome se može obratiti u slučaju kršenja njihovih radnih prava. Ovaj podatak nam govori o velikoj neinformisanosti radnika o zaštiti svojih prava koje im zakoni i Ustav Srbije garantuju.

U Anketi je bilo još pitanja, koja vam dostavljamo kao prilog saopštenju. Inače, anketa je sprovedena na području Vojvodine, Beograda, Šumadije, Zapadne, Južne i Istočne Srbije, kao i na manjem delu KiM.

Podsećamo da je sindikalna organizacija Sloga u koordinaciji i saradnji sa organizacijama civilnog društva, Centrom za dostojanstven rad i uz podrušku Olof Palme Centra u Beogradu pokrenula ranije inicijativu za promenu aktuelnog Zakona o radu, uradila potpuno novi predlog koji je preko Odborničke grupe “ Ujedinjeni” predala u skupštisnku proceduru”, navedeno je u saopštenju Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Analizu ankete možete pogledati OVDE .