19/04/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Pokret-slobodnih-gradjana-za-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs-vesti

Pokret slobodnih građana – Da li je Valjevo u Srbiji?

Autor 20/02/2024

“Upravo se završila nedelja u kojoj je Srbija obeležila Dan državnosti, sećajući se datuma kada je 1804. godine počela borba za stvaranje novovekovne srpske države, kao i datuma kada je 21 godinu kasnije u toj državi donet prvi, demokratski, građanski Ustav.

Takav dan bi morao da bude Dan svih građana Srbije, Dan svih srpskih gradova. Ali da dokažu da nije tako, da obeležavanje najsvetlijeg državnog praznika, sa dodelom odlikovanja koja zaobilaze mnoge stvarno zaslužne, uvedenog 2002. godine, predstavlja samo farsu, pobrinule su se lokalne vlasti mnogih gradova u Srbiji, među kojima i Valjeva.

Dok predstavnici gradske vlasti građanima čestitaju različite druge praznike, pa ponekad i organizuju neki program tim povodom, ili se odazivaju da svojim prisustvom daju na značaju proslavama raznih udruženja, ustanova i preduzeća, na najveći nacionalni građanski praznik su potpuno zaboravili; kao da on ne postoji; ili, kao da je nekakav nižerazredni događaj koji ih ne zanima, pa prema tome, ne bi trebao da interesuje ni građane Valjeva!

Ovakav omalovažavajući odnos zavređuje ne samo pitanje izrečeno u naslovu, već i svaku osudu.

Očigledno, neki drugi interesi su im važniji od Srbije i od njenih građana. I od građana grada kojim bi trebali da upravljaju zarad opšteg državnog interesa”, navedeno je u saopštenju za javnost koje potpisuje profesor dr Vladimir Krivošejev, poverenika “Pokreta slobodnih građana” za Valjevo.

Možda Vas zanima – Advokat Sreten Đorđević o Planu generalne regulacije za Popučke: „Ništa od svega ovoga se ne bi dešavalo da nije ideje o realizaciji i poduhvata Rio Tinta u Nedeljicama“ – možete pročitati OVDE