15/04/2024
Najnovije vesti
Nebojsa-Tadic-predsednik-GrO-Zdrava-Srbija-Valjevo-FOTO-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-sjk

Zdrava Srbija Valjevo – Racionalna politika za predstojeće izbore

Autor 20/02/2024

Nebojša Tadić, predsednik Gradskog odbora „Zdrava Srbija“ Valjevo na konferenciji za novinare je pozvao zainteresovane da mu se pridruže u inicijativi podizanja spomenika majoru Aleksandru Mišiću. U pogledu predstojećih lokalnih izbora, očekivanih u junu u Valjevu, kaže da su se članovi saglasili da GrO Zdrava Srbija Valjevo pristupi pregovorima sa Srpskom naprednom strankom.

„Zaključili smo da mi, kao nova stranka u našem gradu, i kao stranka koja je u decembru prošle godine bila u predizbornoj koaliciji sa SNS, ima vrlo sužen prostor za samostalni nastup na tim, predstojećim izborima u Valjevu.

Predsednik stranke Zdrava Srbija, Milan Stamatović i vrh naše stranke ostavili su nam slobodu da donesemo i takvu odluku, ako je to naš interes. Dobili smo i obećanje da, ako krenemo u samostalni nastup, da možemo računati na ozbiljnu materijalnu, tehničku, političku i svaku drugu podršku.

Raduje nas takav stav naše centrale ali smo, ipak odlučili da tu opciju isključimo za sada“, kaže Tadić i pojašnjava da su odustali od mogućnost pregovora za koaliciju Srbija protiv nasilja jer, kako kaže: „Odlučili smo da uopšte ne pokušavamo da tražimo svoje mesto u toj koaliciji jer bi to u startu bila vrlo nedostojanstvena pozicija za svakog našeg člana i našu stranku u celini.“

Prema Tadićevim navodima: „Na kraju, Gradski odbor Zdrave Srbije doneo je odluku da pristupi pregovorima sa Srpskom naprednom strankom, odnosno njenim gradskim odborom u Valjevu“, pored ostalog rekao je Tadić, napomenuvši da su stranačka očekivanja da predsednik „Zdrave Srbije“, Milan Stamatović, uđe u vladu Republike Srbije, na poziciju ministra.

Podsećanje – Tadić prisustvovao otvaranju „Kraljeve česme“ – možete pročitati OVDE

Povodom pokretanja inicijative podizanja spomenika sinu vojvode Živojina Mišića, majoru Aleksandru Mišiću, odlikovanog „Karađorđevom zvezdom“ i ordenom „Belog orla“, učesniku Balkanskih, Velikog i Drugog svetskog rata, kog su Nemci streljali 17. decembra 1941. godine, poziva sve koji su učestvovali u podizanju spomenika vojvodi Mišiću da mu se pridruže.

„Nije bio uključen u bratoubilački rat koji se kasnije rasplamsao između raznih političkih i vojnih pokreta koji su delovali na tlu okupirane Srbije. Učestvovao je jedino u borbama i ustanku protiv Nemaca. Nemci su ga streljali.

Zbog celokupnog doprinosa u četiri oslobodilačka rata koja je vodio pod srpskom zastavaom za čast i slobodu Srbije, mi Valjevci smo dužni da njegov spomenik podignemo u njegovom Valjevu koje je branio i proslavio kao i njegov slavni otac.

Dužni smo da Srbiji, svim Srbima u svetu, a posebno mladim generacijama u Valjevu otkrijemo ovog div junaka“, pored ostalog kaže Nebojša Tadić, predsednik Gradskog odbora „Zdrava Srbija“ Valjevo i odbornik u gradskoj Skupštini, zaključivši:

„Valjevu neće biti vraćen karakter sve dok naš slobodarski grad ne obeleži aleja zatočenika slobode koji su jedni druge inspirisali kroz vekove iza nas.“