13/06/2024
Najnovije vesti
POKS-kruna-logo-vinjeta-prenosi-objektiva.rs-iz-Valjeva

POKS počinje pripreme za redovne lokalne izbore

Autor 17/08/2023

Gradski odbor Pokreta obnove Srbije (POKS) Valjevo od petka, 18. avgusta 2023. godine počinje pripreme za redovne lokalne izbore planirane za april – maj 2024. godine, najavljuju pored ostalog.

“Predsednik Izvršnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Nenad Tomašević, koji je i narodni poslanik u Skupštini Srbije u društvu Mirka Jovića od pre nekoliko dana imenovanog za zamenika predsednika Izvršnog odbora POKS, a ujedno i koordinatora Izvršnog odbora za Kolubarski okrug, posetiće u petak Valjevo.

Planiran je i radni sastanak sa Gradskim odborom POKS Valjevo, kao i poseban razgovor sa članstvom i savetima Gradskog odbora.

U pratnji Milana Petrovića člana IO POKS iz Valjeva i Đorđa Markovića Predsednika GrO POKS Valjevo, Jović i Tomašević će posetiti Mionicu, Lajkovac, Ub i Osečinu gde će proveriti spremnost opštinskih odbora i povereništava POKS u tim opštinama za predstojeće lokalne i eventualne republičke izbore.

Pokret obnove Kraljevine Srbije u kontinuitetu od svog osnivanja 2017. postiže zapažene rezultate u Valjevu i svim opštinama Kolubarskog okruga. Tako je bilo i na predsedničkim i republičkim izborima koji su održani 2022. godine.

Ovom posetom i razgovorima POKS kreće u blagovremene pripreme za predizbornu kampanju u koju će krenuti već od septembra meseca.

Gradski odbor POKS Valjevo očekuje da posle ove posete Izvršni odbor stranke postavi Valjevo  u sam vrh planova svog delovanja u izborima 2024 godine, kao i da za to obezbedi sve potrebne materijalno tehničke uslove za široku i dugu kampanju koja se planira u Valjevu od jeseni.

U toku ove celodnevne posete, planirani su i sastanci sa potencijalnim koalicionim partnerima za moguću predizbornu koaliciju.

Podsećamo, Pokret obnove Kraljevine Srbije je sačuvao koaliciju sa Novom Demokratskom strankom Srbije Miloša Jovanovića.

U Skupštini Srbije i Gradskoj Skupštini Beograda deluje zajednički poslanički i odbornički klub Koalicije NADA. To je jedina koalicija koja je preživela posle izbora 2022. godine.

Gradski odbor POKS Valjevo se zalaže za programske predizborne koalicije pa će Predsedniku IO Tomaševiću i njegovom Zameniku Joviću predložiti da se očuva Srpska koalicija NADA koja bi se eventualno proširila sa nekim srodnim političkim strankama, pokretima i udruženjima koji deluju u Valjevu”, navodi Info služba GrO POKS Valjevo.