04/03/2024
Najnovije vesti
POKS-problem-ulicne-rasvete-na-Jadru-u-Karadordevoj-i-Dusanovoj-ulici-u-Valjevu-prenosi-Objektiva.rs

POKS: POTREBA HITNOG REŠAVANJA PROBLEMA ULIČNE RASVETE U KARAĐORĐEVOJ I DUŠANOVOJ

Autor 03/03/2023

„Sekretarijatu Gradskog odbora POKS-a, obratio se sugrađanin Darko Đokić, koji je evidentiran kao osoba sa invaliditetom, u nadi pronalaska rešenja za dve ulice koje su veoma značajne i jedne od najprometnijih u našem gradu.

Već duže vreme traje problem sa uličnom rasvetom u Dušanovoj i Karađorđevoj ulici, svima nam je poznat Jadar, kao glavna deonica puta ka Loznici i u neposrednoj blizini centra grada. Takođe, u blizini se nalazi i Tehnička škola, koju pohađaju brojni učenici.

Podsećamo, nedavno se desio slučaj gde je biciklista, naša sugrađanka, poginula u Dušanovoj, kada je vozač kamiona nije primetio.

Brojni pešački prelazi su neosvetljeni, što stvara veliki problem i vozačima, koji ne mogu na vreme videti pešake, te može doći do kobnih posledica.

Radi bezbednosti naših sugrađana, naše dece i nas samih, apelujemo na nadležne gradske institucije da što pre izvrše kontrolu i upozore preduzeća koja se bave popravkom i održavanjem ulične rasvete. Popravka je nužna, imajući u vidu blizinu srednje škole. Apsurdno je da jedan od najprometnijih delova grada bude bez ulične rasvete, a pritom je postojala godinama u nazad“, navedeno je u saopštenju info službe Gradskog odbora POKS-a Valjevo.