22/07/2024
Najnovije vesti
POKS-Ljig-logo-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

POKS Valjevo – pripreme za lokalne izbore u Ljigu

Autor 17/10/2023

“Pokret obnove Kraljevine Srbije” održao pripremni sastanak radi lokalnih izbora u Ljigu, navedeno je u saopštenju za javnost info službe POKS-a Valjevo.

“Koordinator POKS za Kolubarski okrug Mirko Jović, član Izvršnog odbora POKS Milan Petrović i Predsednik Opštinskog odbora POKS Mionica Nikola Milosavljević održali su sinoć sastanak sa članovima POKS u Ljigu.

Posle dugih i detaljnih analiza zaključeno je da odbori POKS i NDSS u Ljigu nastavljaju saradnju iz prethodne dve godine u okviru Srpeke koalicije NADA – Nacionalno demokratska alternativa.

Odbor POKS u Ljigu dobio je instrukcije i zadatke da svo svoje članstvo i sigurne glasače stavi u funkciju formiranja Izbornog štaba.

Za šefa izbornog štaba imenovan je novi Poverenik POKS Ljig Jovan Tomić.

U toku sledećih deset dana formiraće se Izborni štab koalicije NADA koji će pripremiti sve materijalno tehničke uslove kao i opremanje i brendiranje poslovnog prostora iz koga će se organizovati izborna kampanja i kontrola izbora na teritoriji opštine Ljig za vanredne lokalne i republičke izbore koji se najavljuju za 17.decembar ove godine.

Milan Petrović član Izvršnog odbora POKS obavestio je prisutne članove POKS Ljig da će Izvršni odbor stranke štampati i dostaviti u Ljig propagandni materijal za republičke izbore ali i onaj koji je namenjen lokalnim izborima za Skupštinu opštine Ljig.

“Zato je neophodno da sledećih nekoliko nedelja usvojite zajedno sa NDSS lokalni izborni program koalicije NADA.

Ovo je posebno bitno pošto u vašoj opštini ne postoje lokalni mediji. To će biti jedini način da birači saznaju vaše namere za  posle izbora ako dobijete priliku da preuzmete odgovornost za vođenje opštine Ljig”, poručio je Petrović prisutnim članovima POKS Ljig.

Nikola Milosavljević odbornik u Skupštini opštine Mionica i Predsednik Opštinskog odbora POKS Mionica poručio je mladom Jovanu Tomiću Povereniku POKS Ljig da on i njegovi saradnici u sledeća dva meseca mogu da računaju na svakovrsnu pomoć iz odbora POKS Mionica i njega lično.

“Mionica nije među onim opštinama koje će imati vanredne lokalne izbore u decembru i zato će biti u prilici da pomogne svojim komšijama iz Ljiga. Mnoga sela koja pripadaju Mionici bliža su delovima Ljiga nego nekim delovima Mionice i ta sela će moći redovno da pomažu”, istakao je između ostalog Milosavljević.

Mirko Jović je poručio “da je pre svega važno, da od ovog sastanka pa dok se ne zatvore biračka mesta 17.decembra uveče, morate delovati zajedno sa članovima NDSS kao jedno srce, jedna duša i jedna mišica silna i neumorna!”

Nemojte nikada zaboraviti da izbori uvek treba da budu praznik demokratije i slobode. Više decenija smo stradali u jednopartijskoj diktaturi. Više decenija smo se borili da obnovimo višestranačku demokratiju, pravo na okupljanje, pravo na slobodu govora i političkog organizovanja, nastavio je Jović.

Nikada nemojte zaboraviti da u strankama i grupama građana koje će učestvovati na izborima u decembru su članovi i simpatizeri vaši rođaci, vaši prijatelji, komšije i kumovi. Nemojte zaboraviti da i oni imaju ista prava koja mi koristimo zahvaljujući ustavu i zakonima Srbije.

Ovde u Ljigu vi morate posebno da vodite računa o tome da ni jedna ideologija ili stranka mogu biti razlog za mržnju onih koji žive sa nama ili oko nas. poručio je Koordinator POKS za Kolubarski okrug.

Naš izborni štab će biti u kući sina Dragoslava Cila Marjanovića čoveka koji je osuđen na višegodišnju robiju jer su hteli da ga kazne i razdvoje od žene koja je pripadala porodici sa “druge strane fronta”. Suluda i skučena jednoumačka pamet išla je do toga da razdvoji i uništi ono što je Bog stvorio i spojio.

Mi iz POKS uvek treba da budemo primer tolerancije, gospodstva i kao takvi da donosimo mir i stabilnost na političku scenu svuda gde delujemo pa i ovde u Ljigu.

U svojim javnim nastupima ističite svoje lokalne politike i naše kandidate za odbornike u Skupštini opštini Ljig. Stavite svima do znanja da niko ne pokušava da vas uvlači u bilo kakvu prljavu kampanju jer to neće uspeti, preporučio je Mirko Jović.

Imamo ustavom i zakonima zagarantovano pravo na lokalnu samoupravu i biračima u Ljigu poručite u svakom svom nastupu da ćete pozvati sve učesnike lokalnih izbora u Ljigu da se obavežu da će posle izbora obezbediti da opština Ljig slobodno upravlja svojim resursima odlukama koje će se donositi jedino u Skupštini Ljiga, zaključio je Jović na kraju obraćanja članovima POKS Ljig.”