19/04/2024
Najnovije vesti
foto-POKS-Valjevo-raskrsnica-u-Belosevcu-prenosi-Objektiva.rs-vesti-1-12-2023

POKS Valjevo traži hitnu rekonstrukciju raskrsnice u Beloševcu, ne samo video kamere

Autor 01/12/2023

Gradski odbor POKS Valjevo opominje – raskrnica u Beloševcu, poznatija kao “Crna tačka”, mora biti hitno rekonstruisana i tehnički, odnosno, saobraćajno popravljena!

Savet za saobraćaj Gradskog odbora POKS-a razmatrao je primedbe i upozorenja koja pristižu od brojnih građana Valjeva, kao i članova i simpatizera POKS-a. Svi su jednoglasni u oceni da jedna od prometnijih raskrsnica u Valjevu, koja spaja najveća sela Valjevskog kraja Beloševac i Petnicu sa Belegom i izlazi ka obilaznici često bude mesto saobraćajnih nesreća.

Najveći problem što na ovoj, dokazano, rizičnoj raskrsnici nisu postavljeni semafori ili da je napravljen kružni tok. Umesto toga su postavljene kamere kao da će to povećati bezbednost učesnika u saobraćaju.

Zbog toga što nema semafora ili kružnog toka, ova raskrsnica je poznata po stvaranju užasno velikih i redovnih gužvi. Ljudi koji idu iz Suvoborske, prema Beloševcu, ne mogu da se uključe u raskrnicu i da je prođu ni za dvadeset minuta.

Gradski odbor POKS-a Valjevo, preko svog Saveta za saobraćaj, upozorava da najveću opasnost predstavlja nepostojanje trotoara, jer deca redovno tuda idu u školu.

Na kraju, Gradski odbor POKS-a Valjevo, kao vrlo važno napominje da iz pravca Suvoborske ka Beloševcu nije pregledno i nije moguće bezbedno uključenje. Takođe, zbog nepostojanja semafora ili kružnog toka vozači koji imaju prednost i “uhvate pravac” neretko kroz raskrsnicu prolete i brzinom oko 100 kilometara na čas.

Zbog nepostojanja pešačkiih prelaza, u ovakvim okolnostima, pešaci redovno rizikuju svoj život, zaključak je Saveta za saobraćaj Gradskog odbora POKS-a Valjevo.