23/06/2024
Najnovije vesti
Mihajlovic-i-Jovanovic-u-Valjevu-koalicija-NADA-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-za-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Koalicija NADA: “Svaki dan opstanka ove vlasti nanosi ogromnu štetu Srbiji”

Autor 10/11/2023

Nosioci izborne liste Koalicije NADA prilikom posete Valjevu održali su konferenciju za novinare. Prema rečima Vojislava Mihajlovića, predsednika POKS-a aktuelna vlast je poput kancera, dok dr Miloš Jovanović, predsednik Nove DSS, naglašava da narod koji izgubi dostojanstvo, koji se ne bori za sebe – gubi ne samo tradiciju, već i budućnost.

Zbog toga i decembarske, kao i izbore na proleće, treba posmatrati kao poslednju šansu za spas opstanka naroda i države, poručili su danas iz Valjeva, okupljeni u Koaliciju NADA, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Vojislav Mihajlović i predsednik Nove demokratske stranke Srbije, dr Miloš Jovanović.

Prioritet smena aktuelne vlasti

“Moramo da podsetimo narod da je Aleksandar Vučić u svojoj kampanji svakodnevno. On, koji bi trebao da bude u predsednik svih građana, u kampanji je svaki dan. I jutros me je pominjao. A nama su elektronski komercijalni mediji sa nacionalnom frekvencijom – potpuno zatvoreni. Ni Vojislav Mihajlović, ni ja, nismo pozvani na gostovanje, ni jednom od 3. aprila 2022. godine.

Kažem, mi ne kukamo, mi obilazimo Srbiju, ali građani Srbije moraju da znaju da imaju vlast koja krije i plaši se argumentovane rasprave i zatvara vrata medija političkim oponentima  jer, očigledno nemaju dovoljno argumenata da brane svoju politiku”, pored ostalog je rekao dr Miloš Jovanović, dodajući da prvenstveno misli na politiku aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji, zatim i na ekonomska pitanja, inflaciju, stanje agrara.

“Narod koji prestane da se bori za sebe, koji izgubi čast, obesmisli sve žrtve koje je davao tokom istorije, narod koji doživi nacionalno poniženje i izgubi nacionalni identitet je narod koji ne može imati budućnost.

Nema te strane investicije, a ovde su prilično pogrešne, nema tog ekonomskog napretka, nema “Beograda na vodi”, nema te deonice auto-puta, koje mogu tako nešto da nadomeste”, zaključuje dr Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

Mihajlović: “Svaki dan opstanka ove vlasti nanosi ogromnu štetu Srbiji”

Vojislav Mihajlović, predsednik POKS-a i dr Miloš Jovanović, predsdnik Nove DSS, u Valjevu FOTO SJK

Vojislav Mihajlović, predsednik POKS-a, pojašnjava da na lokalnom nivou, u budućnosti, su moguće različite koalicione saradnje radi samostalnog odlučivanja o prosperitetu. Pojašnjava da im je u planu decentralizacija, u svakom pogledu, uključujući i finansijski, kako bi svaka regija imala mogućnost samostalnog odlučivanja o prioritetnim pitanjima svog kraja. U pogledu formiranja buduće vlade nakon izbora, naglašava da je prvi zadatak smena aktuelne vlasti.

“Naš primarni cilj je smena ove vlasti jer smatramo da je svaki dan opstanka ove vlasti na tronu, nanosi ogromnu štetu Srbiji koja će biti tolika da je pitanje koliko će moći da se ispravi i nadoknadi”, naglašava Mihajlović ističući da su promene neophodne sada.

“Naš cilj je da sve to zaustavimo, ali kako ćemo promenuti ovu vlast ako ne budemo bili spremni da sa tom levom koalicijom organizujemo tehničku, prelaznu vladu, koja će biti oročena na kratak period, da pripremi nove izbore, i da se zamrznu sva sadašnja delanja; osim oko medijskih sloboda, korekcija izbornog Zakona i da se pripremi za demokratske, slobodne izbore.

Naš glavni cilj jeste zaštita nacionalnih interesa. Ali, tek kada smenimo ovu vlast i dobijemo većinu na novim izborima. Tek onda možemo da govorimo o tome da ćemo nacionalne interese štititi na snažan i odgovarajući način”, naglašava Mihajlović.

Poruke sa skupa Koalicije NADA –Nacionalne demokratske alternative su jasne – predstoji mukotrpna borba za oporavak države, na svakom polju jer, prema Mihajlovićevim rečima, podaci ukazuju da je Srbija na prvom mestu u Evropi po korupciji.

“Ako se ne izborimo sa tim organizovanim kriminalom i korupcijom koja je toliko velika, da smo među prvima u Evropi. Opšte je poznato da je korupcija kao rđa u društvu i da nagriza sve segmente društvenog života i da se bez suzbijanja društvene korupcije, ne može krenuti napred. Neki govore o iskorenjivanju, ili ukidanju, korupcije. To pričaju oni koji ne znaju šta je korupcija, ali sumnjamo da može da se suzbije na neku meru koja neće ugrožavati čitavu ekonomiju, i čitav sistem.

Organizovani kriminal koji je u direktnoj toj vezi, u ovih 12 godina je generisan upravo sa vrha vlasti. ’90. godina smo govorili da u svim državama sveta postoji mafija, ali je Srbija jedina gde, izgleda, mafija ima svoju državu. Tu smo kao taoci tog kriminala, svedoci pogubne politike, gde je zarobljena država, gde su institucije podvedene pod partijsko upravljanje, tako da se nema više kud”, kaže Vojislav Mihajlović, predsednik POKS-a, poručivši:

“Glasajte za Koaliciju NADA jer je ovo poslednji čas da se zaista učini promena ovog režima, i da se spasi što se spasti može.”

Tom prilikom, prisutnima se obratio i diplomirani inženjer saobraćaja Marko Nikolić, član Nove DSS, jedan od šestoro kandidata iz Valjeva, koji je 33. na listi Koalicije NADA za republički parlament. Pored njega na listi su i: na 44. mestu, tehničarka drumskog saobraćaja,  Marija Ilić član POKS-a; na 85. mestu magistar hemijske tehnologije Saša Pavlović  iz Nove DSS-a; zatim na 102. mestu mašin-bravar Milan Petrović iz POKS-a; 203. je diplomirani pravnik Marija Andrić  iz Nove DSS i 214. preduzetnica Marija Milosavljević, član POKS-a.

POKS Valjevo – pripreme za lokalne izbore u Ljigu – pročitajte OVDE

Podsećamo, pre nekoliko dana Republička izborna komisija je potvrdila izbornu listu “Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju – Srpska koalicija NADA – Nacionalno demokratska alternativa – Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Vojislav Jovanović”. Nosilac liste je dr Miloš Jovanović, docent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dok je na drugom mestu Vojislav Mihajlović, diplomirani pravnik iz Beograda, unuk Draže Mihajlovića.

POKS Osečina izlazi na izbore u koaliciji NADA – pročitajte OVDE

U okviru priprema za predstojeće izbore, Jovanović i Mihajlović danas su posetili i poljoprivrednike iz okoline Ljiga i Osečine.