19/06/2024
Najnovije vesti

Ponovo remi na Pećini

Autor 24/09/2023

Fudbaleri Budućnost Krušika ponovo su na domaćem terenu remizirali protiv juče dobre ekipe Reala iz Podunavaca.

U utakmici bez golova gosti su se bolje snašli u prvom poluvremenu, pa su iz odličnih prilika samo zahvaljujući bravuroznim odbranama golmana Milinkovića ostali bez tri boda na gostujućem terenu.

Prvu priliku gosti su imali već u 12. minutu, kada je nakon odličnog centaršuta Marinković odlično šutirao grlavom, a golman Milinković izmamio aplauze publike izbacivši loptu u korner. Samo minut kasnije ponovo gužva u 16-tercu Budućnosti, lopta je na kratko izbačena, ali je usledio šut Pantića, i ponovo odlična intervencija domaćeg golmana. Desetak minuta kasnije ponovo ubacivanje u kazneni prostor Budućnosti, dobar udarac glavom, i odlična odbrana Milinkovića.

Valjevska ekipa je u nekoliko napada “probila” odbranu mlade ekipe Reala, ali šutevi nsu bili dovoljno jaki da ugroze golmana Simića, dok su gosti preko agilnog Dukića lako preko leve strane pravili dar-mar juče indisponiranoj odbrani domaće ekipe.

U prvom poluvremenu lakše se povredio Ranisavljević, pa je šef stručnog štaba Budućnosti Peđa Simić bio prinuđen da u 30.minutu u igru uvede Đermanovića. Već na poluvremenu zaigrali su Krstić i Jakovljević, nakon toga i Panić i Todorović, ali su napadi bili jalovi, čvrsta odbrana gostiju iz Podunavaca nije dozvolila ozbiljnije prilike domaćoj ekipi. Gosti su u drugom poluvremenu igrali na bod, što im je i uspelo, pa se ponovila situacija iz prošlogodišnjeg prvenstva.

Valjevski fudbaleri su sledećem kolu gostuju u Loznici, gde se sastaju sa jednim od ovogodišnjih lidera, istoimenom ekipom koja je poražena na gostovanju u Priboju od ekipe Fap-a 2:0, jednim od direktnih konkurenata za ulazak u viši rang.

Budućnost je juče nastupala u sastavu:  Milinković, Ivanović (od 73. Todorović), Ranisavljević (od 27. Đermanović), Ristovski, Martinović, Stojanović (od 63. Panić), Starčević, Isidorović, Petrović, Munjić (od 46. Krstić), Đurić (od 46. Jakovljević)