28/02/2024
Najnovije vesti

PORAZ U ŠIBENIKU

Autor 15/03/2023

Nisu uspeli vaterpolisti Valisa da ostvare plasman u Regionalnu ligu. U uzvratnoj utakmici poraženi su u Šibeniku od ekipe Solarisa rezultatom 12:8 (3:1, 2:3, 3:0, 4:4) u odličnoj atmosferi pred gotovo 500 gledalaca.

Iako je prvi susret završen pobedom Valisa 13:10 Solaris je pobedom sa jednim golom razlike uspeo da sačuva status u Ragionalnoj ligi.

Valis se nije obrukao. Prva četvrtina zasluženo je pripala domaćinu, u drugoj se razbudio Valis, a kobna je bila treća u kojoj valjevski vaterpolisti nisu uspeli da postignu gol, a primili su tri. Ravnopravan odnos u poslednjoj četvrtini, kao i rezultat 4:4 za konačnu pobedu domaćina i njihov opstanak u ligi. Valis je u jednom trenutku bio i na tri gola razlike, 11:8, ali je Šparada uspeo da postigne gol na dva minuta do kraja i postavi konačan rezultat.

Strelci u ekipi Valisa bio je Aleksandar Radanović sa četiri gola, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Šofranac, Arsenović, Baucalo i Nikolov. U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Burburan sa tri pogotka.

Valisu se već drugi put nije dalo da svoju uspešnu sezonu kruniše plasmanom u Regionalnu ligu. Dobre igre momaka koji treniraju u ubedljivo najlošijim uslovima na prostorima bivše države ipak su stavile Valjevo na mapu vaterpolo zajednice. Uz to sve mlađe kategorije postižu odlične rezultate i nalaze se među šest najboljih u državi u konkurenciji znatno većih klubova. Sve to budi nadu da će valjevska škola vaterpola, već sada priznata i uvažena, u narednim godinama tek dati očekivane rezultate.