23/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Preko 500 dece na prvom Kupu Lajkovca u fudbalu, odbojkašice Železničara druge na Maribor kupu
Tesnjar-Valjevo-Lajkovac-kup-prenosi-Objektiva.rs-vesti-News

Preko 500 dece na prvom Kupu Lajkovca u fudbalu, odbojkašice Železničara druge na Maribor kupu

Autor 19/09/2023

Odbojkašice lajkovačkog Železničara osvojile srebrno odličje na Maribor kupu u Sloveniji. Takođe proteklog vikenda u održan prvi Kup Lajkovca u fudbalu za mlađe kategorije, uz izvanredan odziv klubova i škola fudbala.

Prema procenama učestvovalo je oko 500 mališana rođenih od 2012. do 2016. godine, u 46 ekipa iz 19 klubova i škola fudbala.

U generaciji 2012. prvo mesto zauzela je ekipa FK Kolubara iz Lazarevca, pobedivši u finalu tim Akademije fudbala iz istog grada. U borbi za treće mesto od valjevskog Kluba malog fudbala RB uspešnija je bila FK Kolubara. Najbolji strelac je Relja Gajić iz iz FK Kolubara, dok je za najboljeg golmana proglašen Zarije Vučetić iz iste ekipe.

Najuspešniji tim generacije 2013. je valjevski FK Tešnjar, koji je u finalu savladao sugrađane iz Škole fudbala Senjak. Treće mesto pripalo je Klubu malog fudbala RB iz Valjeva, koja je pobedila Kolubaru. Najbolji strelac je Petar Nedeljković iz ŠF Senjak, a golman Nenad Dimitrijević iz Tešnjara.

Na Kupu Lajkovca u konkurenciji 2014. godišta nadmetalo se čak 12 ekipa, a mladi valjevski fudbaleri bili su bolji od beogradskih ekipa. Prvo mesto zauzeo je FK Radnički Valjevo, drugo FK Olimpik Beograd, a treće mesto pripalo je Crvenoj Zvezdi. Najbolji strelac bio je Aleksej Ranković iz Radničkog sa šest pogodaka. Za najboljeg golmana proglašen je Milan Martinez iz Olimpika.

FK Radnički odneo je primat i u 2015. godištu. Drugo mesto je pripalo lazarevačkoj ekipi Kolubara Kids, dok je treće mesto osvojila Škola fudbala Real 28 iz Lazarevca.

Zeleznicar-Lajkovac-kup-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Najbolji strelac je Kosta Mihajlović iz Radničkog, a golman Balša Davidović iz ekipe ŠF Real 28.

Kod najmlađe generacije na turniru, 2016. godište, prvo mesto osvojila je Crvena Zvezda, drugo Jedinstvo Vladimirci, dok je trećeplasirani FK Železničar Lajkovac. Igrač sa najviše pogodaka je Jakša Marković iz FK Crvena Zvezda, a najbolji golman Lazar Đokić iz Železničara .

Dvodnevni turnir organizovali su Sportski savez opštine Lajkovac, Fudbalski savez opštine Lajkovac i FK Železničar, uz podršku lokalne samouprave.

Odbojkašice Železničara osvojile drugo mesto na Maribor kupu

Odbojkašice lajkovačkog Železničara zauzele su drugo mesto na međunarodnom turniru „Maribor kup 23“. Pobednik je obrenovački TENT sa sva tri trijumfa, drugi je Železničar, treća Mladost iz Zagreba i četvrti Nova KMB Branik, domaćin tradicionalnog turnira.

U prvom kolu odbojkašice Železničara poražene od TENT-a 3:1, potom su ostvarile dve pobede. Lajkovački tim je u neizvesnom meču savladao zagrebačku Mladost sa 3:2, a Slovenke sa ubedljivih 3:0.

Železničar nije bio kompletan u Mariboru jer je igrao bez Vanje Ivanović i Milene Koprivice, dok je libero Stefana Pakić nastupila samo na prvoj utakmici. Poslednje tri godine lajkovački superligaš je redovni učesnik na „Maribor kupu“, koji je osvojio 2021. godine, u konkurenciji švajcarskog Volero Ciriha, mađarskog Vašaša i domaćina (Foto OK Nova Branik). PR agencija „Pristup“

Povodom Dana opštine Lajkovac novi prostor za Biblioteku „R.B. Marković“ – pročitajte OVDE