21/06/2024
Najnovije vesti

iRevolucija: “Čisto iz ljubavi” očistimo Ljubostinju

Autor 19/09/2023

U subotu, 23. septembra 2023. godine, od 10 sati, počev od raskrsnice Đerdapske i Ulice Dimitrija Tucovića kod broja 2, organizacija iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija, održaće akciju uklanjanja otpada iz reke Ljubostinje.

“iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl “Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective” koji je usmeren na uklanjanje otpada iz reka. Projektom „Čisto iz ljubavi“ koji za cilj ima uklanjanje otpada iz prirode, a koji Lidl sprovodi od 2020. godine uklonjeno je preko 45 tona otpada iz prirode!

Ljubostinja-kroz-gradsko-podrucje-Valjevo-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs

Naša želja je da na svetski Dan Reka (23.09.2023.) zajedno sa našim sugrađanima skrenemo pažnju javnosti na veliki problem zagađenja voda. Reka Ljubostinja, u narodu i istorijski poznatija kao valjevska Temza, je zbog zagađujućih materija koje se ispuštaju u njen tok, ali i nebrige građana, proglašena mrtvom rekom.

Mi ćemo početi od dela gde je reka u vreme poplava izazvala velike probleme upravo zbog otpada koje je napravilo čep, a nastavićemo duž njenog toka i pokazati da uz dobru volju i inicijativu možemo da postanemo generatori zdravih navika.

Cilj akcije je da očistimo deo njenog toka od čvrstog otpada i stavimo akcenat na važnost kulture življenja u zdravoj životnoj sredini u kojoj vode igraju jednu od najznačajnijih uloga.

HK Krušik dobio kaznu 200 hiljada dinara – pročitajte OVDE

Pozivamo zainteresovane sugrađane da nam se pridruže u ovoj akciji kako bi zajedno uklonili čvrst otpad iz Ljubostinje. Kontakt podaci za prijavu su email office@irevolucija.net ili na broj telefona 0644021693.

Čekamo vas!”

Lidl nastavlja akciju čišćenja životne sredine – pročitajte OVDE