24/06/2024
Najnovije vesti

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI VALJEVA ZA 2020. I 2021. GODINU

Autor 10/03/2022

Svečanom sednicom Sportskog saveza Valjeva u svečanoj sali Valjevske gimnazije, večeras su dodeljene diplome i pehari za najuspešnije sportiste i sportske kolektive Valjeva za 2020. i 2021. godinu.

Za najuspešniji sportski kolektiv u 2020. godini proglašen je ASK AVAKO, trostruki prvak države u automobilizmu. Najuspešniji sportista Valjeva u 2020.godini bio je Goran Živković, državni prvak u bodi-bildingu. Najuspešnija sportiskinja je bila Anja Radojević, plivačica Valisa, a najsupešniji mladi sportista Gogdan Angelovski iz Biciklističkog kluba Sputnjik, državni prvak za mlađe kadete i kadete u kategorijama drumskog i MTB biciklizma- reprezentativac Srbije. Najuspešnija mlada sportistkinja je Natalija Tošić iz BK Sputnjik, državni prvak u MTB biciklizmu, i državni prvak u drumskom biciklizmu u vožnji na hronometar. Nagrađeni biciklisti Sputnjika su i pojedinačni pobednici Kupa Srbije.

Najuspešniji sportski stručnjak je Marko Jovanović iz Rvačkog kluba Mladost, a najuspešniji sportski radnik Branislav Kovačević iz plivačkog kluba Valis.

Nagrada za životno delo pripala je Tomislavu Jovančiću, Međunarodnom košarkaškom sudiji.

Na osnovu ostvarenih rezultata za najuspešniji sportski kolektiv u 2021.godini proglašen je Vaterpolo klub Valis, a za najuspešnijeg sportistu Valjeva Aleksandar Kovačević, vaterpolista Valisa, juniorski reprezentativac Srbije, sa zlatnom medaljom sa Evropskog juniorskog prvenstva 2021.godine. Najuspešnija sportistkinja u protekloj godini bila je Maša Cvetković, plivačica PK Valis, višestruko nagrađivana na mnogobrojnim takmičenjima. Najuspešniji mladi sportista je rvač Mladosti, Ilija Lazarević, student III godine Medicine, dok je najbolja mlada sportistkinja u godini iza nas bila plivačica Maša Radojević iz PK Valis. Najuspešniji sportski stručnjak je Vladimir Bošković iz PK Valis, a najuspešniji sportski radnik u 2021. godini Jovan Teodosić iz KK Metalac.

Posthumno su priznanja dodeljena stototeniseru Svetislavu Jovanoviću – Ceci, i dugogodišnjem sportskom novinaru valjevskog Napreda Draganu Šišku Milovanoviću.