28/02/2024
Najnovije vesti
vladika Isihije i Vesna Lazić foto Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

PROSLAVA VASKŠNJIH PRAZNIKA U “PINOKIJU” I PRIJEM ZAHVALNICE EPARHIJE VALJEVSKE

Autor 25/04/2022

Episkop Valjevski, Gospodin Isihije, ispred Eparhije valjevske uručio je Zahvalnicu za celokupan rad sa decom i pomoć i saradnju sa SPC i ostvarivanje verske nastave, predsednici Udruženja Anđeli čuvari, Vesni Lazić, master vaspitaču i koordinatoru u Kreativnoj radionici Pinokio.

Vesna Lazić vaspitač predsednica Udruženja Andjeli čuvari Valjevo foto Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo Vrbica 16 04 2022 Hram Vaskrsenja Hristovog
Vesna Lazić, master vaspitač i koordinator programa u KRPinokio i predsednica Udruženja Anđeli čuvari iz Valjeva

Prigodna svečanost održana je na Vrbicu ispred najvećeg valjevskog Hrama Vaskrsenja Hristovog, gde su prigodan igrokaz održali “Pinokijevi” predškolci. U obrazloženju Zahvalnice je navedeno:

Uz Božiji blagoslov i molitvenu zahvalnost Srpska pravoslavna crkva, Eparhija valjevska, Crkvena opština pri Sabornom Hramu Vaskrsenja Hristovog, uz posebne počasti, dana 16.04.2022. godine u Valjevu, dodelila je zahvalnicu Vesni Lazić, za nesebičnu pomoć Svetoj Crkvi i naročito zbog angažovanja u organizovanju priredbi za crkvene praznike“.

Tim povodom, predsednica humanitarnog udruženja Anđeli čuvari i koordinator programa i master vaspitač u Kreativnoj radionici Pinokio u Valjevu, Vesna Lazić kaže da se izuzetno obradovala priznanju od SPC i Eparhije valjevske:

Iskazala bih ličnu radost, povodom zahvalnice SPC, Eparhije valjevske koju sam primila uz odgovornost i volju da i u budućnosti učestvujem u ovakvim svečanim, prazničnim događajima,” kaže Vesna Lazić, i dodaje da u svom radu sledi reči: “Dobrota – blago koje treba u sebi negovati i znati bez oklevanja drugom dati. Reče Gospod: “Neka vam ne dosadi dobro činiti“.

Očigledna potvrda da je Zahvalnica stigla na pravu adresu je niz raznovrsnih aktivnosti koje su, tokom praznične sedmice, održane u Kreativnoj radionici Pinokio Udruženja Anđeli čuvari u Valjevu.

Čekajući najradosniji praznik, “Starija vaspitna grupa” je, sa svojim vaspitačicama Mirjanom Živanović I Sarom Jakovljević, kroz primenu raznovrsnih tehnika koje podspešuju motorički i kreativni razvoj dece, uz zanimljive priče, pravila čestitke, zatim tehnikom provlačenja papira mališani su šarali jaja, kolažiranjem ukrašavali pile u jajetu, a grafomotoričke vežbe su pomogle da jaje voštanim bojama dobije posebne šare. Potom su pravili ukrase i “oblačili” jaje od stiropora. I sve uz prigodne pesme za decu, igre i smeh, a posebno su se radovali sunčanom vremenu i boravku u čistom i uređenom dvorištu Kreativne radionice Pinokio u Valjevu.

Za to vreme, predškolci iz grupe 1, sa svojim vaspitačima Vesnom Lazić i Ankom Radivojević, organizovali su niz aktivnosti, pretežno iz oblasti likovne kulture. Pri tome su deca učila o narodnim običajima uz nadogradnju znanja o najradnosnijem Hrišćanskom prazniku – Vaskrsu.

Podstaknuti aktivnostima svojih vršnjaka, i deca iz druge predškolske grupe su se, sa svojom vaspitačicom Anom Mitrović, uz pesmu “Uskršnje jutro” pripremala za najlepši hrišćanski praznik, takođe pripremajući raznovrsne dekoracije za Vaskrs.

Prateći aktuelne datume, vaspitačice Sara Jakovljević i Mirjana Živanović, su za svoje polaznike starije vaspitne grupe Pinokio pripremile edukativni program iz ekologije, pod sloganom “BACI PET, ČUVANJEM PLANETE ZEMLJE SPASI SVET!” Tokom aktivnosti povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, govorili su o značaju očuvanja resursa naše Planete, kako i na koji način je moguće čuvati prirodna bogatstva. Pri tome, kroz igre memorije, mališani su naučili nove pesme, koje su potom izražajno recitovali. Takođe, stečena znanja su voštanim bojama pretočili u likovne radove pod nazivom “Čuvajmo prirodu i ceo svet biće naš šareni cvet”.

U skladu sa uzrastom, mališani iz “Mlađe vaspitne grupe” Kreativne radionice “Pinokio”su, uz pomoć svojih vaspitača Violete Jovanović, Verice Polić Milošević i Jovane Dobrivojević, radili ilustracije na stihove pesme “Šarena jaja”. Deca su se zabavila otiskivanjem krompira, a potom su ukrasili korpice, slušajući lepe priče svojih vaspitačica o običajima tokom vaskršnjih praznika.

Kreativna radionica Pinokio vrtić Udruženja humanitarnog Andjeli čuvari Valjevo Objektiva.rs

U Kreativnoj radionici “Pinokio” Udruženja “Anđeli čuvari” iz Valjeva, pažljivo osmišljavaju aktivnosti, prvenstveno u skladu sa uzrastom, pri tome podstičući svako dete da iskaže spostvena interesovanja.