19/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • RAĐEVAC BOLJI OD BUDUĆNOST KRUŠIKA

RAĐEVAC BOLJI OD BUDUĆNOST KRUŠIKA

Autor 15/08/2022

U prvom kolu prvenstva Srpske lige, grupa zapad, desilo se iznenađenje. Rađevac je kao gost u Valjevu bio uspešniji od domaće ekipe Budućnost Krušika i zasluženo odneo tri boda u Krupanj. Konačni rezultat 1:2 (1:0)

Favorizovana domaća ekipa došla je prva do gola u 34 minutu, kada je Janković nakon dobrog šuta iz 16-terca odbijenom loptom odlično proigrao Aleksića, koji je još boljim šutem doveo domaći tim u vođstvo. Imali su gosti svoje šanse u prvom poluvremenu pa se videlo da u Valjevo nisu došli da se brane.

Gosti su do izjednačenja došli u 56 minutu, kada je nakon prekida sa desne strane lopta ubačena u 16-terac gde se nakon loše intervencije odbrane u skoku najbolje snašao Sladojević. Nakon izjednačenja ređale su se šanse pred golom gostujuće ekipe ali je sreća bila naklonjena gostima pa su šanse Jankovića, Đermanovića i Sofronića ostale neiskorišćene.

Gosti su do drugog pogotka došli na osam minuta pre kraja, kada je brzopotezno nakon prekida odičnom asistencijom Delića uposlen Kojić, kome nakon greške Petrovića nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

Trener domaće ekipe Željko Kovačević nakon utakmice istakao je: ” Ovaj poraz dolazi kao deo još uvek neuigra eknosti ekipe. Još neke kockice treba da se sklope i nadam se da ćemo ovaj poraz brzo preboleti, ali i opametiti i svhatiti da utakmicu ne možemo da prepustimo drugima i da moramo da svaku utakmicu privedemo do kraja. Ovaj poraz ne remeti ništa, ovo je prvo kolo, ima da se igra još 14 utakmica, i ja sam uve za to da ako izgubimo prvu utakmicu- hajde da dobijemo ostalih 14. Idemo utakmicu po utakmicu i hajde da rastemo. Ovom timu treba vreme da se uigra, a u ligi je strašno mala razlika između Rađevca koji će se boriti za opstanak i nas koji pretendujemo za vrh tabele”.

U drugom kolu valjevski fudbaleri gostuju u Arilju gde se sastaju sa ekipom Budućnosti.