30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Radionica za mlade – Da li se čujemo?
FOTO-IZVOR-NVO-Popularna-demokratija-najava-radionice-Da-li-se-cujemo-u-Valjevu-18-04-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-Kolubarski-okrug-Srbija

Radionica za mlade – Da li se čujemo?

Autor 16/04/2024

NVO Popularna demokratija priređuje radionicu u Valjevu u četvrtak, 18. aprila 2024. godine, od 12 do 16 časova, na platou Centra za kulturu. Radionica je za mlade, uzrasta od 18 do 24 godine, koji će sa edukatorima, studentima FPN Beograd, imati mogućnost da razgovaraju o društvenom i političkom aktivizmu.

“NVO Popularna demokratija u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju (WFD) drugu godinu zaredom sprovodi projekat ,,Da li se čujemo?”, čiji je cilj da informiše mlade o značaju političke participacije, demokratskih procesa, izbornih pravila, ali i da informiše javnost o temama koje interesuju mlade.

Realizacija projekta je kroz radionice na otvorenom u osam gradova u Srbiji. Mladi će razgovarati sa edukatorima Popularne demokratije (studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu) o razlozima za i protiv društvenog i političkog aktivizma.

Nakon radionica u četiri grada biće održane panel diskusije (Novi Sad – 12. april, Čačak – 16. april, Beograd – 17. april i Niš – 19. april), na kojima će stručnjaci iz različitih oblasti omladinskih politika sa mladima razgovarati o demokratiji i demokratskim procesima.

Radionice na otvorenom prati onlajn kampanja na društvenim mrežama namenjena mladima – na Instagram i Facebook profilima @dalisecujemo_ i @popularnademokratija, na kojima će biti predočen značaj političkog i društvenog angažovanja.

Projekat je namenjen mladima od 18. do 24. godina, radionice će biti održane u periodu od 8. do 19. aprila 2024. godine.

Radionice će biti održane u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Valjevu, Čačku, Sjenici i Nišu”, navedeno je u pozivu za radionicu u Valjevu, 18. aprila, od 12 do 16 sati, na platou Centra za kulturu.