14/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • RASPORED BOGOSLUŽENJA ZA BOŽIĆNE PRAZNIKE
Valjevo Saborni Hram Vaznesenja Hristovog

RASPORED BOGOSLUŽENJA ZA BOŽIĆNE PRAZNIKE

Autor 03/01/2022

U Hramu Vaskrsenja Hristovog na Badnji dan, 6. januara 2022. godine, Večernje je od 16 sati, a potom je osvećenje i paljenje badnjaka.
Na Božić, 7. januara, Božićno jutrenje počinje od 23 sata i 30 minuta, na šta se, od ponoći, nadovezuje Sveta Liturgija, dok će druga Sveta Liturgija biti služena od 5 časova.
Treća Sveta Liturgija biće održana od 8 sati u Hramu Svetog Nektarija.
U subotu, 8 januara je Sabor Presvete Bogorodice i Sveta Liturgija počinje od 9 sati, a Bdenje od 17 časova, u Sabornom Hramu.
U nedelju, 9. januara, na dan Svetog Stefana, Sveta Liturgija počinje od 9 sati.
U petak, 14 . januara, je Obrezanje Gospodnje i praznik Svetog Vasilija Velikog, tako da Sveta Liturgija počinje od 9 časova.
Na Bogojavljenje, u sredu, 19. januara, Sveta Liturgija je od 8 sati i 30 minuta.
U četvrtak, 27 januara, na slavu Svetog Save, Sveta Liturgija takođe počinje od 8 sati i 30 minuta.

Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu

U najstarijem valjevskom Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u četvrtak, 6. januara, na Badnji dan Sveta Liturgija počinje od 8 časova, dok je večernje Bogosluženje, potom osvećenje i paljenje badnjaka, od 16 časova.
Na Božić, 7. januara, Jutarnje Bogosluženje i Sveta Liturgija počinju od ponoći, a Sveta Liturgije je i od 7 sati.
U subotu, 8 januara, na Sabor Presvete Bogorodice, Sveta Liturgija počinje od 9 sati, kao i sutradan, 9. januara, na dan Svetog Arhiđakona Stefana.

Hram Svetog Georgija u Novom Naselju

U Hramu Svetog Velikomučenika Georgija, u Novom Naselju, na Badnji dan Sveta Liturgija počinje od 8 sati, a večernje služenje sa osvećenjem i paljenjem badnjaka je u 16 časova. Potom, na Božić, 7. januara, Jutarnje Bogosluženje i Sveta Liturgija su od ponoći i od 7 časova ujutru.
Na Sabor Presvete Bogorodice, 8. januara, Sveta Liturgija počinje od 9 sati, kao 9. januara, na slavu Svetog Arhiđakona Stefana.

U Hramu Svetih lekara Kozme i Damjana, koji se nalazi u krugu valjevske bolnice, 6. januara, na Badnji dan, Večernje sa osvećenjem i paljenjem badnjaka je od 16 časova. Na Božić, 7. januara, Sveta Liturgija je od 7 sati i 30 minuta, dok je u nedelju, 9 januara, na Svetog Arhiđakona Stefana, Sveta Liturgija od 8 sati i 30 minuta.