28/02/2024
Najnovije vesti
Stranka slobode i pravde Gradski odbor Valjevo

GrO SSP:”RUPE U ZNANJU”

Autor 13/09/2021

Saopštenje za javnost Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Valjevo prenosimo u celini.

“Poštovani sugrađani,

U petak 10. 09. 2021. godine javnost je obaveštena, i to u formi obične servisne informacije, da je Tim za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola doneo odluku da se na teritoriji 40 lokalnih samouprava uključujući i Valjevo, prelazi na online nastavu za srednje škole i kombinovani model nastave za učenike VII i VII razreda osnovnih škola.

Navedeni Tim je osnovan od strane Kriznog štaba, koji se u periodu od 24. 08. 2021. godine do 11. 09. 2021. godine nije sastao, a nakon sednice održane 11. 09. 2021. godine zaključio da su škole bezbedno mesto i da na sve načine treba izbeći online nastavu. I pored ovakvih zaključaka Kriznog štaba, koji odavno vodi predizbornu kampanju a ne borbu protiv pandemije, od danas će valjevske srednje škole biti zatvorene, a viši razredi osnovnih škola preći na kombinovani model nastave.

Svedoci smo da se organizuju muzički koncerti i sportske manifestacije sa po 20.000 ljudi, organizuju se svadbe, ispraćaji kao i druge proslave, noćni klubovi, restorani, kladionice rade sasvim normalno, putujući autobuski karavan plaćenih ljubitelja vođe i dalje jezdi Srbijom, ali zato samo u školama vreba opasnost od širenja zaraze i njih treba zatvoriti! Važno je da se građanima obezbedi ”hleba i igara” a ako se deci uskrati škola, svi će ćutati! Ćutaće roditelji, koji silne pare potrošiše na nabavku udžbenika i pribora jer online nastava je OK ali besplatni online udžbenici nisu. Ćutaće i nastavnici kojima se plan i program predavanja menja na dnevnom nivou, a koji su ostavljeni sami sebi i svojim online i live demonima. Za to vreme deca će sedeti ispred ekrana svojih pametnih uređaja gde će im se ”rupe u znanju” popunjavati iskakanjem reklama o najnovijim događanjima u nakaznim tvorevinama tipa nekakve Zadruge ili Parova, čisto da nešto ne propuste. Za motanje kablova, šivenje donjeg veša i slične poslove, koje je ova vlast namenila našoj deci, bolja ”škola” i nije potrebna.

Ne tako davnog 31. 03. 2020. godine, sa dnevnim presekom od 115 novoobolelih i 7 umrlih, dobijali smo SMS poruke da nas čeka ”italijanski i španski scenario”, tada je cela država bila pod ključem pa ni škole nisu radile, dok 10. 09. 2021. godine kada mediji javljaju o 6.000 novoobolelih i 29 mrtvih, samo škole treba treba staviti pod katanac!?

Veliki srpski prosvetitelj Dositej Obradović davno je rekao da nema gorih ljudi od onih koji se protive prosvećenju i obrazovanju naroda i takvi, da mogu, i sunce bi ugasili. Nama je sunce davno ugašeno, tamnija noć od ove u kojoj živimo nikada postojala nije… Ipak, ne treba zaboraviti da je noć pred svitanje najtamnija, samo je potrebno da više ne ćutimo zbog nas samih i naše dece, već jasno i glasno kažemo: “DOSTA”!” – navedeno je u danas objavljenom saopštenju za javnost GrO SSP Valjevo.