15/04/2024
Najnovije vesti
Valjevo-noc-01-12-2015-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti

Sat za našu planetu –Ugasi svetla!

Autor 23/03/2024

Društvo istraživača „Vladimir Mandić Manda“ i Turistička organizacija Valjevo u gradu na Kolubari priređuju međunarodnu akciju „Sat za našu planetu“ pod sloganom „Ugasi svetla!“ večeras, 23. marta 2024. godine, od 2030.

Istraživači i TOV pozivaju sve da se pridruže ovoj svetskoj akciji.  Već od 17 časova počinje okupljanje učesnika, na platou ispred Centra za kulturu Valjevo. Za druženje sa zainteresovanim građanima biće priređen raznovrstan muzički program, radionice za decu, štandovi sa prirodnim proizvodima. Mladi istraživači najavljuju da će posetioci imati priliku da upotpune znanje iz ekologije na različite načine.

Poslednje subote u martu već 18 godina u celom svetu biva organizovana simbolična akcija „sat za našu planetu“ radi ukazivanja na značaj očuvanja planete i na sve uočljivije posledice klimatskih promena, neophodnost primene cirkularne ekonomije, održivih rešenja radi smanjenja zagađenja životnog okruženja.

Možda Vam se dopada – Istraživači obeležili 55 godina postojanja – OVDE

Povodom međunarodne akcije „Sat za našu planetu“ istraživači i Turistička pozivaju sve na druženje na platou kod Centra za kulturu, od 17 sati, uz napomenu da večeras, na sat: „Ugasi svetla!“