13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SINDIKAT: “GOSPODO IZ KRUŠIKA, NEMOJTE DA VREĐATE INTELIGENCIJU…”
HK Krušik Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs Valjevo

SINDIKAT: “GOSPODO IZ KRUŠIKA, NEMOJTE DA VREĐATE INTELIGENCIJU…”

Autor 13/02/2022

Udružena četiri aktivna sindikata u HK Krušik: Sloga, Nezavisnost, ASNS i Sindikat metalaca Srbije Sindikalna organizacija HK Krušik, u zajedničkom zahtevu upućenom menadžmentu Holdinga, početkom meseca, tražili su odgovore na pitanja o uposlenosti, povećanju cene radnog sata, ukidanju negativne stimulacije i regulisanju otežanih uslova rada.

Tada počinje “dopisivanje” sindikalaca i menadžmenta HK Krušik Valjevo.

U najnovijem saopštenju za javnost, Udruženi sindikati Srbije “Sloga” navode da ih pređašnje saopštenje rukovodstva asocira na izreku: “Nije majka klela sina što se kockao, nego što se vadio.”

Nakon što su četiri sindikata u Holding koorporaciji „Krušik“ – ASNS, Sloga, Nezavisnost i Sindikalna organizacija HK Krušik obavestila zaposlene na mogućnost da u narednim danima organizuju jednočasovni štrajk upozorenja, oglasio se i menadžment kompanije koji je ovu najavu ocenio kao “sinidikalno politički” eksperiment.

Naravno, kao i uvek do sada, u krajnje neprimerenom maniru, onako diletantski, umesto rešavanja nagomilanih problema, opet se sindikati napadaju krajnje prostački, sa optužbama da svojim aktivnostima žele da spreče “aktivnosti koje vode ka opоravku i stabilizaciji fabrike”.

Čekaj, ko je ovde lud? Da li rukovodstvo Krušika stvarno misli da će saopštenjem koje više liči na “odu hvalospeva rukovodstvu” pokriti sve ono šta je u proteklom vremenu upropastilo fabriku i dovelo radnike do prosjačkog štapa da moraju da organizuju štrajk upozorenja?

Da li menadžement stvarno misli da će na ovaj način abolirati sve koji su u ime Krušika sklapali sumnjive poslove, upropastili fabriku i još tajno i nezakonito uhapsili uzbunjivača, njihovog radnika Aleksandra Obradovića, koji je ukazao na sistemsku pljačku?

A najveći biser saopštenja je u rečenici “Dugujemo veliku zahvalnost Ministarstvu odbrane i drugim državnim organima bez kojih je oporavak fabrike vrlo neizvestan”.

Zahvalni ministru odbrane čiji se otac sumnjičio za aferu direktno povezanu sa Krušikom!?

Ima jedna stara narodna… Nije majka klela sina što se kockao, nego što se vadio!

Gospodo iz Krušika, nemojte da vređate inteligenciju ova četiri sindikata, jer koliko god pisali saopštenja u kojima iracionalno hvalite sebe i pljujete po njima, vi još više tonete u sopstveno blato besčašća i srama, za šta će jednog dana neko sigurno odgovarati pred licem pravde.

I još nešto… Kao “prekaljeni smederevski metalaci”, predložićemo Štrajkačkom odboru da u svojim opravdanim zahtevima uvrste još jedan, a to je smena nesposobnog rukovodstva Krušika na čelu sa generalnom direktorkom Jovankom Andrić i dugogodišnjim predsednikom Nadzornog odbora Veljkom Petrovićem,navedeno je u saopštenju za javnost Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.