02/12/2023
Najnovije vesti

ČASTAN PORAZ PROTIV PARTIZANA

Autor 19/03/2022

Utakmicom protiv sedmostrukog prvaka Evrope, beogradskog Partizana, vaterpolisti valjevskog Valisa nastavili su takmičenje u četvrt-finalu play-offa Super lige Srbije.

Beogradski vaterpolisti predvođeni kapitenom Aleksićem, dvostrukim zlatnim olimpijcem, bili su bolji, konačan rezultat 17:10 za Partizan, ali je valjevska ekipa odigrala odlično utakmicu protiv znatno bolje i fizički spremnije ekipe.

Prva četvrtina pripala je beogradskoj ekipi 4:2, a utisak je da su valjevski vaterpolisti ovaj deo odigrali pod velikim pritiskom. U drugoj četvrtini trgli su se valjevci, odlično odigrali i dobili ovaj deo 4:3, nedovoljno da se preuzme vođstvo, pa se na odmor otišlo rezultatom 6:7 za Partizan. Ipak Valisovci su u jednom trenutku druge četvrtine vodili 4:1.

Drugo poluvreme pripalo je beograđanima, najpre treća četvrtina 3:5, da bi u poslednjoj do izražaja došla fizička sprema i iskustvo. Samo jedan gol Valisa uz pet primljenih za konačnih 17:10.

Čini se da konačnih sedam golova razlike nisu pravo merilo stanja u bazenu, bilo je Valisovih stativa i prečki, ali je evidentno bilo da su u poslednjem delu igre “pali”. Valjevci se nisu obrukali. Naprotiv, odigrali su odličnu utakmicu, prosek starosti valjevske ekipe je 19,5 godina. Najefikasniji u redovima valjevske ekipe bio je juniorski reprezentativac Aleksandar Kovačević sa tri pogotka, dok su Anđelić i Šofranac postigli po dva. U redovima Partizana trostruki strelci su bili Vićković, Boven, Lovre i Vico.