26/05/2024
Najnovije vesti
Đorđe Pavlović SPS Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

SPS: „NEMA OPRAVDANJA“

Autor 20/03/2023

Saopštenje za javnost Đorđa Pavlovića, šefa Odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva, prenosimo u celini.

„Borcem za prava svih ljudi koji su ugroženi ili diskriminisani, bilo gde i bilo kada, se ne postaje izgovaranjem strašnih parola, visokoparnih i patetičnih rečenica! Ne! Borcem se postaje, na primer, kada se javno, beskompromisno i jasno zatraži da se oduzme nagrada nekome ko je optužen za trgovinu ljudima i zlostavljanje maloletne devojčice. Tada i tako se pokazuje kako se bori protiv nasilja, nasilnika i diskriminacije.

Ne može se zalagati za prava žena a ćutati na dodelu nagrade nekome za koga se opravdano sumnja da je devojčicu u vidu produženog dela zlostavljao.

Ne može se zalagati za ravnopravnost i zaštitu žena od nasilja (bilo koje vrste, od bilo koga), a istovremeno one koji podižu glas protiv toga nazivati da su i sami nasilnici. Jer, poštovani građani, možda ta devojčica nije uspešna poslovna žena, nije na „važnim“ i „odgovornim“ javnim funkcijama, možda iza nje ne stoje nikakve unije, stranke, partije i bratije, ali je i dalje nečije dete, nečija sestra, a sutra majka. Ona je pre i iznad svega ljudsko biće, čovek, sa imenom i prezimenom, koja ima pravo na dostojanstven život i koja treba da uživa ista prava kao i svaki drugi čovek.

Mislimo svi o tome, a treba da znaju i svi oni koji ćute, ili još gore traže opravdanje, da će ih suze i trauma te male i nezaštićene, strahom preneražene devojčice zauvek proganjati i to nikakve nagrade, nikakve stranke i nikakva saopštenja neće moći da pokriju“, navedeno je u saopštenju za javnost Đorđa Pavlovića, šefa Odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva.