13/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SNS POVODOM KONFERENCIJE NARODNE STRANKE VALJEVO
GO SNS Valjevo

SNS POVODOM KONFERENCIJE NARODNE STRANKE VALJEVO

Autor 09/11/2021

Saopštenje SNS Valjevo prenosimo celo.

“Saopštenje povodom konferencije za novinare koju je održala Narodna stranka Valjevo, Gradski odbor Srpske napredne stranke će u kratkim crtama prokomentarisati iznete navode.

Svima je već dobro poznato koliko je zla Vuk Jeremić naneo Srbiji. Neshvatljivo je da politika onih koji su deset puta bogatiji od prosečnog građanina Srbije, koji ništa ne rade, a očekuju još i da vladaju, i da bezobrazluk bude veći, čak i da drže moralne pridike.
“Ukrašen” diplomama najskupljih i najprestižnijih svetskih univerziteta, naličje Jeremićevog uspona satkano je od licemerja, dvoličnosti, laži i prevara. Počev od manipulacija nacionalnim osećanjima svojih sunarodnika s jedne i upornog obmanjivanja svetskih diplomata s druge strane, neiskrene borbe za Kosovo vođene u luksuzu svetskog džet seta, preko kumovskih veza sa najpoznatijim balkanskim prevarantima, pa sve do direktnog obmanjivanja građana Srbije o tome ko zaista finansira njegove aktivnosti po okončanju karijere u Ujedinjenim nacijama.

Danas, 20 godina nakon londonskog proglasa, građani Srbije napokon su dobili priliku da saznaju ko je zapravo Vuk Jeremić, miljenik nekadašnjeg predsednika Borisa Tadića kao i nekih od najmoćnijih tajkunsko – finansijskih krugova u regionu.

Svoju predsedničku kampanju Jeremić započeo jadikujući nad siromaštvom u kojem nepravedno žive građani Srbije, podaci o finansijskim prihodima bivšeg šefa diplomatije pokazuju da on ni najmanje ne deli sudbinu svojih sunarodnika. I dok su građani Srbije svojim velikim odricanjima nastojali da popune rupe u državnom budžetu koje im je u nasleđe ostavila vlada čiji je Jeremić bio istaknuti član, bivši ministar i pretendent na mesto predsednika Republike raspolagao je milionskim dolarskim iznosima koji su se na njegovim računima našli pod veoma sumnjivim okolnostima.

Jeremićevo delovanje i zadovoljenje njegovih ličnih ambicija, nakon poraza u trci za izbor Generalnog sekretara UN, predstavljale su veze i kontakti koje je stekao tokom obavljanja funkcije u svetskoj organizaciji, ali i onima koje je stekao nemilice trošeći basnoslovne sume iz budžeta Republike Srbije u svrhu svoje lične promocije i vođenja svoje privatne diplomatije.

Koliko je Jeremićevo lobiranje potencijalno opasno po nacionalne interese Srbije svedoči i afera koja se u javnosti i Kongresu SAD dogodila nakon saznanja da je Majkl Flin, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Donalda Trampa, u javnosti prećutao podatak da je iz Turske dobio 540.000 dolara za usluge lobiranja. Iznosi koje je za iste namene, ali u nemerljivo puta manjoj Srbiji dobio Jeremić, višestruko su veći u odnosu na ono što je Flina koštalo političke karijere. Posebno je nedopustivo to što je ne trepnuvši obmanuo građane Srbije o pravoj prirodi novca kojim se finansira njegova nevladina organizacija.

Jasno je da ih građani ni najmanje ne zanimaju, a u nedostatku svog političkog programa šire laži. Ali, ma koliko bili uporni u iznošenju neistina činjenice se ne mogu poreći. O čemu onda Narodna stranka na čelu sa Vukom Jeremićem može da govori? Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo”, navedeno je u saopštenju.