28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SNS Valjevo: “TREBA DA SE BAVIMO RAZVOJEM VALJEVA”

SNS Valjevo: “TREBA DA SE BAVIMO RAZVOJEM VALJEVA”

Autor 15/09/2021

Jelena Nikolić Lekić, glavni poverenik SNS Valjevo, na danas održanoj konferenciji za novinare, prvo je svim građanima Valjeva čestitala praznik Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Šef odborničke grupe SNS u Skupštini, Radoica Rstić, govorio je o ostvarenjima novog saziva u proteklih godinu dana.

Povodom 15. septembra – Dana Srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Jelena Nikolić Lekić, glavna poverenica SNS Valjevo, građanima Valjeva je čestitala praznik uz podsećanje da treba da smo ponosni na svoju istoriju.
Danas nam je jedinstvo potrebnije više nego ikada. Danas, kada Srbija ide napred u susret novim projektima, novim investicijama, novim bolnicama, novim vrtićima, otvaranju novih fabrika, otvaranju novih radnih mesta. Kada smo nakon više decenija dobili nove autoputeve koji nas spajaju sa čitavim svetom, i kada planiramo da radimo još više i još bolje. U Srbiji, koju predvodi Aleksandar Vučić, građani sve više osećaju stabilnost, ekonomski prosperitet i, iz godine u godinu, sve viši standard. Posle više decenija, građani se osećaju dostojni pristojnog života, uvaženi i u regionu i u čitavom svetu. Zahvaljujući mudroj i odgovornoj politici Aleksandra Vučića, Srbija je danas jedno veliko gradilište. Cenjena više nego ikada, jedina zemlja u regionu koja je obezbedila čak četiri vrste vakcina za sve svoje građane, pre svega misleći o zdravlju građana Srbije. Zahvaljujući predsedniku i energiji koju ulaže, Valjevo više nikada neće izgledati isto, na radost svih Valjevaca.”
Pored ostalog navodi Jelena Nikolić Lekić, iz SNS-a Valjevo, da uz izgradnju brze saobraćajnice, investitore i projekat gasifikacije, Valjevo je na sigurnom putu razvoja i da je Valjevo godinama čekalo realizaciju projekata, poput rekonstrukcije Doma zdravlja, Ulice Vuka Karadžića, Gerontološkog centra, i da su to razlozi zbog kojih su građani poklonili poverenje SNS-u.

Prema rečima Radoice Rstića, šefa Odborničke grupe SNS u Skupštini grada, tokom protekle godine, od konstituisanja novog saziva, održano je 13 sednica pri čemu je usvojeno 259 tačaka. Pored budžeta, usvojena su planska dokumenta, važna za funkcionisanje grada, a prate rad gradonačelnika.

Mi smo usvojili Generalni urbanistički plan za Valjevo, a pre togasmo usvojili nekoliko odluka o pribavljanju neizgrađenog zemljišta u svojinu Grada, a za potrebe nove industrijske zone i za potrebe proširene industrijske zone na katastarsku opštinu Popučke, koja je sad, na poslednjoj Skupštini Grada Valjeva promenjene su granice, koja je pripojena katastarskoj opštini Valjevo u iznosu od 35 hektara, a sada sledi i početak izmena i plana generalne regulacije privredna zona. To su veoma važne odluke za građane Valjeva jer ti planski dokumenti koje smo usvojili, koje smo pokrenuli izrade, i koji će još, u narednih nekoliko sednica do nove godine biti usvojeni, su nešto što će biti novi moto razvoja grada Valjeva. Privredna zona, u koju su već najavljena dva nemačka investitora, je jedno od predizbornih obeećanja Srpske napredne stranke. Građani Valjeva mogu već za prvu godinu dana novog saziva Skupštine da vide značajan deo ostvarenih obećanja koje smo na izborima prošle godine kandidovali i ponudili građanima Valjeva. Gde god se okrenete u Valjevu, danas je gradilište. Ako pogledate Gerontološki centar nastavljeni su radovi. Ako krenete ka centru grada, videćete da se rekonstruiše Ulica Vuka Karadžića, to smo obećali građanima Valjeva. Ako krenete ka Beogradu, videćete kako se ubrzano gradi brza saobraćajnica i kako se grad Valjevo povezuje sa putem Milošem Velikim.”

Rstić zaključuje da je gradonačelnik Valjeva pokazao izuzetnu posvećenost svom poslu, kao i kompletna administracija mladih ljudi i da sve što oni rade, Skupština Grada Valjeva to prati. Pri tome dodaje da odbornička grupa SNS-a u Skupštini sada ima 33 odbornika.

Od 31 odbornika, koliko smo osvojili na prethodnim izborima prošle godine, našoj odborničkoj grupi su se pridružila još dva odbornika iz SPAS-a: Nebojša Tadić i dr Snežana Mijatović.”

Za kraj konferencije, odgovarajući na pitanje da li je SNS Valjevo povereništvo ili gradski odbor, Jelena Nikolić Lekić, kaže: “To su naše, unutrašnje stvari i ovo je Gradski odbor, ušli ste u prostorije gradskog odbora. Mislim da su to potpuno nevažne formalnosti. Treba da se bavimo suštinskim stvarima, a to je razvoj Valjeva i politika Srpske napredne stranke”.