24/05/2024
Najnovije vesti

Sputnjikovci ponovo sa hrpom medalja

Autor 22/04/2024

Takmičari valjevskog biciklističkog kluba Sputnjik MET na trećem MTB Kupu Srbije koji je održan u nedelju na kružnoj stazu na Stražilovu osvojili su ukupno 11 medalja i to pet zlatnih, pet srebrnih i jednu bronzanu.

U pojedinačnoj konkurenciji, prema i očekivanju, najbolji utisak ostavili su reprezentativci Srbije: junior Igor Davidov i kadetkinja Mila Starčević. Oni su na zahtevnoj stazi, taktički besprekorno i hrabro vozili svoje trke i izvojevali ubedljive pobede nad svojim rivalima. Veliki trijumf ostvaren je i u nadmetanju starijih poletaraca: Filip Vukmir je osvojio zlato, Sava Starčević srebro, a odličan je bio i Stefan Simović na petom mestu što je mladim Valjevcima donelo i ekipnu pobedu.
Sjajnu sliku na pobedničkom postolju za kadetkinje upotpunila je pored Mile Starčević i srebrna Natalija Vasiljević i na taj način je osvojena još jedna timska timska zlatna medalja za BK Sputnjik MET.
U ekipnoj konkurenciji, mladji poletarci su se plasirali na drugu poziciju pošto je Jovan Starčević osvojio srebrno odličje, a Luka Simović je bio četvrti.
U trci početnika, talentovani Toma Starčević se popeo na treći stepenik pobedničkog postolja, mladji kadet Marko Ćesarević je bio deseti, a borbena Natalija Kulinčević je osvojila srebrno odličje.

Nakon ove trke je potvrdjen dobar rad u BK Sputnjik-MET i to je rezultiralo prvim pozivom za evropsko prvenstvo za jednog biciklistu iz Valjeva- Igora Davidova, a na juniorskom MTB prvenstvu Evrope koje se održava od osmog do dvanaestog maja u Rumuniji, za našu zemlju nastupiće sedamnaestogodišnji Igor Davidov, ubedljivo najbolji Srpski mladi takmičar.

Natalija Vasiljević na stazi

Pored njega, velike izglede za nastup ima i Stefan Davidov što bi bio veliki uspeh za biciklistički spot u gradu na Kolubari.
I tako, još jedan briljantan nastup takmičara BK Sputnjik-MET, još jednom osvojen dvostruki broj medalja, a još jednom uspehu i radosti valjevske dece su doprineli ljubav prema biciklizmu i njihov svakodnevni rad, roditelji i treneri u klubu. Nakon serije vrhunskih rezultata u poslednjih mesec dana, svi u BK Sputnjik MET su prezadovoljni što je vredan i uporan rad doneo dobro dobre rezultate i što su sva deca u klubu valjevska deca, a posebno imponuje što je medju njima čak četvoro reprezentativaca i još dva potencijalna člana nacionalnog tima.

Ima li veće sreće i uspeha od ovakve dece koji će bavljenjem ovako kompleksnim i lepim sportom biti spremna za buduće i sportske, ali i za životne izazove.