22/09/2023
Najnovije vesti
Valjevo Objektiva.rs HK Krušik foto Snežana Jakovljević Krunić

ŠTRAJK UPOZORENJA U KRUŠIK-u

Autor 23/02/2022

Četiri reprezentativna sindikata u Holding koorporaciji Krušik: Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija HK Krušik doneli su odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja koji će biti održan u sredu, 23. februara, u periodu od 12 do 13 časova, okupljanjem zaposlenih ispred svojih pogona, pored ostalog navedeno je u saopštenju za javnost reprezentativnih sindikata fabrike.

“Sindikati zahtevaju ukidanje negativne stimulacije, povećanje cene radnog sata i regulisanje otežanih uslova rada.

Nakon najave, a onda i odluke da se organizuje štrajk upozorenja, od strane rukovodstva Krušika je odmah krenulo zastrašivanje zaposlenih.

Kako su nam pristigle informacije o zastrašivanju zaposlenih od strane pojedinih rukovodilaca da se ne podrži štrajk upozorenja koji organizuju reprezentativni sindikati u sredu, 23.02.2022.godine od 12 do 13 časova, svi zaposleni koji osećaju strah i koji misle da im je na neki način ugrožena egzistencija ili radno mesto mogu pružiti i moralnu podršku ovom skupu.

Takođe, stojimo na raspolaganju svakom zaposlenom kojem je na neki način upućena pretnja da anonimno prijavi pretnje i ucene svog rukovodioca, gde će sindikati u skladu sa zakonom protiv istih podneti odgovarajuće prijave i stati u maksimalnu zaštitu zaposlenih!”, stoji u obaveštenju reprezentativnih sindikata HK Krušik koje je istaknuto na oglasnim tablama u fabrici.