30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ZAHTEVI ISPUNJENI – OTKAZAN ŠTRAJK
Valjevo HK Krušik foto Objektiva.rs

ZAHTEVI ISPUNJENI – OTKAZAN ŠTRAJK

Autor 23/02/2022

Jednočasovni štrajk upozorenja u HK Krušik, koji je bio planiran za danas, otkazan je o daljnjeg nakon što su predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata kasno sinoć postigli dogovor sa
predstavnicima poslodavca u vezi sva tri podneta štrajkačka zahteva
, navedeno je u saopštenju sindikata.

“Postignut je dogovor da se od februarske zarade, koja se isplaćuje u mesecu martu, ukida negativna stimulacija.

U vezi povećanja cene radnog sata, ono se odlaže do poslednjeg kvartala 2022. godine, a predstavnici sindikata i rukovodstva fabrike će u narednom periodu nastaviti razgovore sa ciljem definisanja povećanja cene rada, kao i mogućnosti za povećanje i ranije, u zavisnosti od ostvarenih rezultata poslovanja kompanije.

Kada je u pitanju treći zahtev, koji se odnosi na regulisanje otežanih uslova rada, ono će biti razmatrano za tri najzahtevnije celine do 15. marta, nakon čega će se pripremiti inicijalni predlog za pregovore sa sindikatima.

Nakon postizanja dogovora, biće nastavljeno rešavanje otežanih uslova rada i za ostale delove fabrike.

Sastanku koji je trajao nešto pre ponoći, pored predstavnika sindikata prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Branko Živanović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije pukovnik Slavko Rakić i predsednik nadzornog odbora pukovnik Veljko Petrović. Zbog službenog puta sastanku nije prisustvovala v.d. generalnog direktora Jovanka Andrić,” navedeno je u saopštenju za javnost četiri reprezentativna sindikata u Holding koorporaciji „Krušik“ – Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija HK Krušik.