21/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SUSRETI FILOLOGA POVODOM 151. GODINE VALJEVSKE GIMNAZIJE I FILM O ŠKOLI
Valjevo Valjevska gimnazija 151

SUSRETI FILOLOGA POVODOM 151. GODINE VALJEVSKE GIMNAZIJE I FILM O ŠKOLI

Autor 28/11/2021

U ponedeljak, 29. novembra, u okviru obeležavanja 151. godine od osnivanja Valjevske gimnazije, biće održani filološki susreti.

Program počinje otvaranjem izložbe školskih publikacija Valjevske gimnazije, nakon čega sledi pesnički susret sa Matijom Bećkovićem, a potom predstavljanje Zbornika đačkih radova o Radovanu Belom Markoviću. Tom prilikom u uzvratnoj poseti u Valjevskoj gimnaziji boraviće profesori i učenici najstarije srpske Karlovačke gimnazije.

Na Dan Valjevske gimnazije, 23. novembra, održana je Svečana sednica i tom prilikom je održana premijera filma priređenog povodom obeležavanja prošlogodišnjeg jubileja. Film o 150 godina škole, urađen je u produkciji Valjevske gimnazije, u režiji Miroslava Trifunovića, snimatelj je Vasilije Ristović i montažu je priredila Ivana Ratković.

Pri najavi filma je navedeno: “U dugoj i bogatoj istoriji, iskićenoj brojnim velikim imenima, važnim događajima, burama i ponosom, bilo je teško napraviti izbore i sabiti bogata iskustva u skroman zapis na traci modernog vremena. Zapis o velikom životu i delanju, zapis o nepobedivoj istini obrazovanja i učenja, o uloženom trudu, o hrabrosti, časti i lepoti, o svetlosti i ljubavi, o umeću življenja – o Valjevskoj gimnaziji!”

Film o 150 godina od osnivanja Valjevske gimnazije

U okviru obeležavanja Dana škole, u subotu, 4. decembra, biće održan onlajn Integral kup, u organizaciji Podružnice matematičara i Valjevske gimnazije.