28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ZAVRŠNO VEČE 37. VALJEVSKOG JAZZ FESTA
Valjevo 37. Jazz Fest foto Dragan Krunić

ZAVRŠNO VEČE 37. VALJEVSKOG JAZZ FESTA

Autor 27/11/2021

Ulaznice su rasprodate za treće završno veče 37. valjevskog Jazz Festivala nastupi počinju od 20 časova, u velikoj sali Centra za kulturu Valjevo.

Program otvaraju Kaliopi sa Edinom Karamazovima, potom nastupa Vasil Hadžimanov bend.

Večeras u Valjevu nastupaju sjajna Kaliopi uz pratnju lutnjiste i svetski poznatog gitariste, Edina Karamazova, koji je ostvario saradnju i sa Stingom. Dvoje velikih umetnika će izvesti program sa njihovog zajedničkog diskografskog projekta “Oblivion”, na kome se nalazi muzika sa raznih kontinenata u aranžmanu Edina Karamazova za baroknu lutnju, gitaru i vokal.

Uvek rado viđen na džez festivalu u Valjevu, Vasil Hadžimanov Bend, podsećamo osvojio je drugo mesto na listi fusion-jazz bendova “The 41st Annual Jazz Station Awards / The Best Jazz of 2019”, završava ovogodišnji, 37. po redu Jazz Fest u Valjevu, održan pod sloganom New Jazz Momentas.

Podsećamo, sinoć druge večeri 37. valjevskog Jazz Festivala, nastupili su Vlada Maričić, potom Lena Kovačević i niški Eyot.
Etno – jazz spektakl održao je Vlada Maričić sa svojim kvartetom, prenoseći umetničku raskoš aktuelnog albuma “Ibar”.
Izvanredan nastup priredila je Lena Kovačević čiji je repertoar uskladio džez standarde i hitove svetskih jazz i world music top lista merodavnih radio programa.
Za kraj druge večeri, članovi niškog sastava EYOT održali su umetnički nastup modernog džeza.

Naslovna Lena Kovačević, foto Dragan Krunić – galerija fotografija