27/02/2024
Najnovije vesti
Europrom-paketici-u-Prvoj-osnovnoj-za-djake-prvake-30-08-2022-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

SVEČANI PRIJEM PRVAKA U PRVOJ OSNOVNOJ POVODOM POČETKA NOVE ŠKOLSKE GODINE

Autor 30/08/2022

U novu Školsku 2022/23. godinu na području Valjeva u prvi razred osnovne 1. septembra polazi oko 750 mališana, kao i u prethodnoj generaciji.

To znači da neće biti smanjivanja broja odeljenja prvog razreda u ovdašnjim osnovnim školama, rekla je dr Zorica Jocić, načelnica Školske uprave Kolubarskog i Mačvanskog okruga, koja je prisustvovala svečanom prijemu đaka – prvaka u Prvoj osnovnoj školi.

Reč je o jedinoj školi u gradu koja i ove godine ima jedno odeljenje celodnevne nastave, čime je, pored ostalog, podrazumevan obrazovno – vaspitni rad dva nastavnika razredne nastave sa mališanima, u periodu od 8 do 16 časova.

Načelnica Školske uprave, dr Zorica Jocić

Pozdravljajući prisutne, načelnica Jocić je rekla da je Prva osnovna dobra škola i da mališani i roditelji nemaju razloga za zabrinutost, već da ovaj dan pamte kao lepu uspomenu.

“Mnogi od vas žele da budu učitelji, lekari… kada porastete. I naravno, sve to može, ali treba da učite. I došli ste u jednu takvu ustanovu koja je baš dobra za učenje slova i brojeva. I verujem da će vam biti lepo i da ćete se lepo družiti.

Želim vam da, što pre, naučite slova i brojeve, da što pre ovladate osnovnim pojmovima, želim vam da se družite sa svojim drugovima i drugaricama, da se zaljubljujete i da vam bude lepo u ovoj školi,” uz citiranje pesnika Dragana Lukića, načelnica dr Zorica Jocić, poručila je prvacima da je sigurna da će im biti “velika i dobra mama” jer je valjevska Prva osnovna već prepoznata kao “Škola po meri đaka”.

Direktorka Prve osnovne u Valjevu, Mileva Seka Mojić

Prisutne je pozdravila direktorka Prve osnovne škole u Valjevu, Mileva Mojić, poželevši toplu dobrodošlicu najmlađim đacima, za koje su drugari starijih razreda priredili muzičko – scenski program, nakon čega je usledila prozivka učenika i upoznavanje sa nastavnicima razredne nastave.

U školsku 2022/23. godinu na području Valjeva u prvi razred polazi oko 750 mališana. Takođe, na području Kolubarskog okruga je bribližno isti broj učenika u prvom razredu kao i u protekloj nastavnoj godini. Tačnije, na Ubu je 230 prvaka, u Ljigu i Mionici imaju po 90 mališana u prvom razredu, u Osečini ih je 75 i Lajkovac je jedina opština Kolubarskog okruga gde ovogodišnja generacija ima 16 više mališana nego lane, tako da 140 đaka 1. septembra polazi u prvi razred nove školske 2022/23. godine.