16/06/2024
Najnovije vesti
Nebojsa-Tadic-predsednik-GrO-Zdrava-Srbija-Valjevo-FOTO-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-sjk

Tadić – Rezime kampanje i poruke biračima pred izbornu tišinu

Autor 28/05/2024

Nebojša Tadić, predsednik gradskog odbora Zdrave Srbije Valjevo i kandidat za odbornika na listi “Aleksandar Vučić – Valjevo sutra” prilikom današnjeg obraćanja javnosti napominje da su ostala još dva dana do izborne tišine, uoči lokalnih izbora 2. juna. Tim povodom prezentovao je konačne ocene o zbivanjima u, kako je rekao ovoj kratkoj kampanji.

“Koalicija Aleksandar Vučić – Valjevo sutra, na čijoj sam listi kandidat za odbornika, imala je vrlo sadržajnu i vrlo profesionalnu kampanju koja je imala svoju kulminaciju velikim narodnim saborom na kome se narodu obratio Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Stožer kampanje je bio gradski odbor Srpske napredne stranke. Mi iz ostalih stranaka koji smo u koaliciji sa SNSom pomagali smo u skladu sa našim kapacitetima. Mi iz Zdrave Srbije smo učestvovali u svakom segmentu kampanje trudeći se da budemo na svaki način konstruktivni, lojalni koalicioni partner.

Biću krajnje iskren i pred vama ću to reći bez ustezanja, kroz ovu kampanju ja sam lično mnogo toga naučio o tehnologijama i tehnikama organizacije i sprovođenja uspešne predizborne kampanje. Ta ipak kratka kampanja, kao i svi njeni sadržaji, dali su mi priliku da upoznam stotine odličnih aktivista Srpske napredne stranke i nešto manji broj onih iz SPS-a i Penzionerske stranke. Ti ljudi su velika snaga dovoljno sposobna da ponese sve poslove u budućoj gradskoj administraciji Valjeva. Mnogi od njih sada nisu uključeni u izvršnu vlast, ali verujem da će biti uključeni u novi tim novog-starog gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića. Kažem da će Valjevo posle 2. juna dobiti novog – starog gradonačelnika jer sam siguran da će koalicija Aleksandar Vučić – Valjevo sutra ubedljivo pobediti. To nije moja navijačka želja iskazana u zanosu po principu “prazne dosetke”. To sam zaključio na osnovu ozbiljnih ispitivanja javnog mnjenja koje je gradski odbor Zdrave Srbije sprovodio četiri puta u poslednjih mesec dana. Takođe, ja sam neko ko se redovno, a poslednjih nedelja pojačano, viđa sa stotinama ljudi. Kao što znate, moja porodica drži restoran u centru Valjeva u koji Valjevci raznih uzrasta dolaze i borave redovno i svakodnevno. Takođe sam uključen u rad sportskih klubova i lovačkog udruženja.

Na osnovu svega toga, moja procena je da koalicija stranaka oko SNS neće osvojiti manje od 60% glasova od onih koji izađu na izbore u Valjevu 2. juna 2024.

Očekujem da će dve opozicione koalicije: SVANUĆE i Koalicija čiji nosilac je prof. dr Branimir Nestorović osvojiti zajedno oko 35%. Verujem da će SVANUĆE imati nešto više glasova od Nestorovićeve koalicije. Verujem da ostale izborne liste imaju male šanse da pređu cenzus.

Imajući u vidu činjenicu da je opozicija imala vrlo skromnu kampanju i da nisu pokazali veliku ambiciju, kao i koliko i kakvih kadrova su predstavili na svojim listama i kakve su programe kandidovali pred biračima i medijima, ovakav moj projektovani rezultat je velika nagrada za opoziciju.

Opozicija nema veći kapacitet verovatno iz razloga što su opozicione stranke pre četiri godine bojkotovale izbore ostavljajući svoje gradske i opštinske odbore van lokalnih skupština, bez dovoljno kancelarija, novca i medijske prisutnosti. Iz takve apatije nisu mogli uraditi više na jačanju infrastrukture potrebne za pobedu na izborima. Posle ovih izbora oni će, kao jaka opozicija u skupštini Valjeva, imati priliku da grade svoje gradske odbore i navreme se pripremaju za izbore2028.

Znam sve ovo jer sam ja sa samo jednim odbornikom u prethodne četiri godine uspeo da temeljno ojačam infrastrukturu potrebnu za izbore.

Na kraju pozivam sve građane Valjeva da iskoriste svoje glasačko pravo, izađu na izbore 2. juna i po svojoj savesti glasaju za one za koje veruju da su sposobni da unaprede uslove života u Valjevu i svim valjevskim selima.

Pozivam sve one koji će glasati da imaju u vidu da je predsednik Srbije došao u Valjevo da da njegovu reč i garancije da će država Srbija u Valjevo uložiti ogroman novac u izgradnju bolnice i sportske hale. Da će uložiti isto tako veliki novac u završetak započetih velikih infrastrukturnih poslova, kao što je završetak brze saobraćajnice, pruga prema Loznici i Crnoj Gori, gasovoda i kanalizacije.

Ako je više nego očigledno da je predsednik Srbije stavio Valjevo na prvo mesto, pozivam Valjevce da i oni to isto učine tako što će glasati za listu pod brojem jedan, Aleksandar Vučić – Valjevo sutra”, poručio je Nebojša Tadić, predsednik gradskog odbora Zdrave Srbije Valjevo i kandidat za odbornika na listi Aleksandar Vučić – Valjevo sutra.