19/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • TAKMIČENJE ZA SREDNJOŠKOLCE “UPOZNAJ SVOJA POTROŠAČKA PRAVA”
Takmičenje za srednjoškolce Upoznaj svoja potrošačka prava Ministarstvo trgovine Beograd Republika Srbija Objektiva.rs Valjevo

TAKMIČENJE ZA SREDNJOŠKOLCE “UPOZNAJ SVOJA POTROŠAČKA PRAVA”

Autor 06/09/2022

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije poziva srednje škole u Republici Srbiji da podnesu prijave za učešće na takmičenju „Upoznaj svoja potrošačka prava“, najkasnije do 30. septembra ove godine do 12 časova.

Takmičenje je namenjeno učenicima svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije i uključuje kreiranje kratkog video-spota kojim se promovišu prava potrošača u Srbiji i Evropskoj uniji, navodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Na takmičenje mogu da se prijave timovi od po troje učenika i jednog nastavnika – supervizora. Jedna škola može da prijavi najviše jedan tim koji će poslati jedan takmičarski rad (video-spot) u trajanju do tri minuta. Takmičarski rad treba da promoviše prava potrošača i istakne značaj i relevantnost poznavanja prava potrošača u svakodnevnom životu.

Imenovani takmičarski žiri ocenjivaće pristigle radove, a najbolji takmičarski radovi biće nagrađeni. Proglašenje pobednika takmičenja biće održano 25. oktobra 2022. godine, tokom Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava u Beogradu.

Takmičenje „Upoznaj svoja potrošačka prava“ sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tvining projektom „Dalje jačanje zaštite potrošača u Srbiji u novim tržišnim uslovima“.

Cilj takmičenja je podizanje svesti o pravima potrošača kod učenika srednjih škola i podsticanje mladih potrošača da upoznaju i primenjuju svoja potrošačka prava u svakodnevnom životu.

Rok za dostavljanje radova je 30. 9. 2022. godine do 12 časova.

Radove treba dostaviti uz Prijavni obrazac i Saglasnost roditelja/zakonskog zastupnika na imejl adresu emina.paunovic@mtt.gov.rs .

Detaljni Uslovi takmičenja, Prijavni obrazac škole i Obrazac saglasnosti roditelja nalazi se na linku OVDE .