24/05/2024
Najnovije vesti

Teniski vikend na Pećini- titula Vučenoviću

Autor 13/05/2024

Vikend u Valjevu je obilovao sportom. Ne teniskim terenima TK Metalac na Pećini održan je turnir Teniskog Saveza Srbije za dečake do 16 godina. Ovoga vikenda teniske rekete ukrstili su mladi i perspekrtivni teniseri sa teniserima iz Novog Sada i Ćuprije.

Najbolji na turniru bio je Valjevac Strahinja Vučenović koji je u finalu bio bolji od Vladimira Grubačića iz Novog Sada u jako uzbudljivom i neizvesnom finalu koje je završeno rezultatom 5-7, 6-1, 16-14. Odavno se u našem gradu nije igrao ovako ozbiljan i kvalitetan tenis, a tome su doprinela još dva Valjevca – Mihailo Branković koji je zauzeo treće mesto i najmlađi učesnik turnira Miloš Emreković koji je uspeo da ostvari dve pobede.

Treba napomenuti da pomenuta trojka naših sugrađana zajedno sa Olgom Matić u poslednje dve godine ostvaruju zapažene rezultate u Srpskom tenisu, a da iza njih stoje samo njihovi roditelji i niko više, jer su sredstva koja TK Metalac dobija iz Gradske kase minimalna. U nadi da će se svest o tome promeniti i da će ovi mladi ambasadori našeg grada zauzeti konačno svoje mesto u Valjevskom sportu, želimo im da nastave da nižu uspehe i budu uporni kao i do sada .