26/05/2024
Najnovije vesti
Osnovna skola Andra Savcic Valjevo Erasmus +

Treća primljena u “Erasmus”

Autor 04/11/2021

Osnovna škola “Andra Savčić” iz Valjeva je primljena u program “Erasmus+” čime je omogućena međunarodna projektna saradnja sa brojnim školama.

Osnovna škola Andra Savčić je prošla sve planirane nivoe priključivanja programu Erasmus, uključujući i završni intervju, obavljen prošlog ponedeljka.

Intervju je prošao na najbolji mogući način. Učestvovala je Aleksandra Milosavljević, koja predaje biologiju i koja je ovlašćeno lice za projekat, zatim Jelena Petrović, učiteljica u izdvojenom odeljenju u Gornjoj Grabovici i ja sam član tog tima,” kaže Milica Vojić Marković, pedagog i pomoćnik direktora, i dodaje:

Pošto se mi dvoumimo između dve vrste projekata, jedni su ekološki, jedni se odnose samo na inkluziju, ipak smo odlučili da nam je prioritet projekat iz inkluzije. Zaista želimo da učimo u tom pravcu, i u pravcu toga da nam deca ostanu u sistemu dok ne završe osnovnu školu. Tako da je prevagnula odluka da ove godine konkurišemo za projekte iz domena inkluzije i predstavnici Erasmusa su time potpuno zadovoljni. Od njih ćemo imati svaku saradnju u pripremi projekta sa kojim želimo da konkurišemo.”

Prema njenim rečima, rok za konkurisanje je krajem januara 2022. godine, pa u martu treba očekivati prve informacije u pogledu ostvarivanja projekta i međunarodne saradnje.

Ovo je ’70.-ta godina od osnivanja Osnovne škole Andra Savčić u Valjevu. Neće biti svečanih proslava zbog opšte epidemiološke situacije. Ali, se trudimo da sve što radimo svakodnevno bude u cilju stalnog unapređenja i našeg rada i uspeha naše dece. Pa i činjenica da smo ušli u međunarodni projekat je još jedan lep način da obeležimo jubilej sedam decenija naše škole” – rezimira Milica Vojić Marković, pedagog i pomoćnik direktora Osnovne škole “Andra Savčić” u Valjevu.