15/06/2024
Najnovije vesti

U derbiju prvenstva Radničkom samo bod

Autor 20/05/2024

U derbiju prvenstva koji je odigran u pretposlednjem kolu Kolubarsko- mačvanske zone na prepunom stadionu na V puku, domaća ekipa Radničkog odigrala je nerešeno utakmicu 1: 1 sa liderom prvenstva- ekipom Lipolista.

Očekivano tvrda i borbena utakmica protekla je u inicijativi domaće ekipe, kojoj je pobeda bila preko potrebna kako bi se približila na jedan bod ekipi Lipolista. Međutim, čvrsta odbrana gostiju nije dozvoljavala ozbiljniji prilaz golu Rakića. Svojski su se trudili napadači Radničkog u prvom poluvremenu, bilo je šuteva iz daljine, prodora po krilnim pozicijama i ubacivanja u kazneni prostor, ali bez promene rezultata.

Gosti su svojom igrom pokazali da su došli po bod u Valjevo, pokušavali su iz kontra napada nešto više, ali bez uspeha.

Krenuo je Radnički u drugom poluvremenu na sve ili ništa, i to se u 59. minutu isplatilo. Napravljen je prekršaj na 20-tak metara od gola gostiju iskosa, lopta je ubačene pred gol gostiju, u gužvi se najbolje snašao Stevanović i glavom sproveo loptu u mrežu nemoćnog golmana Lipolista.

Stevanović postiže gol za Radnički- foto Dragan Krunić

Od primljenog gola gostujuća ekipa zaigrala je daleko angažovanije sve ozbiljnije ugrožavajući gol Radničkog. U najvećim naletima domaće ekipe, sevnula je jedna kontra koja je bila mat u nekoliko poteza. Lopta je brzo prebačena do centra igrališta, potom ka 16-tercu Radničkog odakle je Petrović snažnim šutem poravnao rezultat na 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola viđen je “bunker” gostiju u kome Radnički nije uspeo da napravi preokret.