28/02/2024
Najnovije vesti
HK Krušik Valjevo Objektiva.rs foto Snežana Jakovljević Krunić

U HK KRUŠIK OBEZBEĐENA UPOSLENOST – POČELO POTPISIVANJE UGOVORA SA RADNICIMA

Autor 23/04/2022

U Holding kompaniji “Krušik” milionski vrednim poslovima, osigurana je uposlenost u tekućoj i početkom naredne godine, tako da je počelo potpisivanje novih Ugovora o zasnivanju stalnog radnog odnosa sa više od hiljadu radnika, koji su bili angažovani na određeno vreme, bez prekida, duže od dve godine.

Prema rečima Gorana Trifunovića, čelnika Sindikata “Sloga” iz jednog od četiri reprezentativna u Krušiku, ti ugovori su, u izvesnom smislu, iznuđeno rešenje da bi bili anulirani sudski troškovi i kamate.

U stalni radni odnos primiće oko 1.100 zaposlenih koji su u radnom odnosu duže od dve godine. U ovom trenutku je oko 2.400 zaposlanenih, oko 100 zaposlenih je podnelo tužbu od kojih se određen broj vratio na posao i presuđeno je u korist radnika. Ono što je zanimljivo je da su počele da stižu i tužbe iz radnog odnosa, pa verujemo da je to jedan od razloga njihove odluke.

Mi, kao sindikat, i ranije smo ukazivali na ovaj problem i tražili od poslovodstva da se zaposleni koji ispunjavaju zakonske obaveze prevedu u stalni radni odnos.

Poslovodstvo je nagovestilo da posla ima, da su potpisani ugovori u vrednosti od 122 miliona dolara i da je, samim tim, posao obezbeđen za ovu godinu i prvi kvartal sledeće godine!

Na temu da će od sada zaposlene otpuštati kao tehnološke viškove, dobili smo informaciju da to nije tačno i da radnike neće otpuštati jer je uposlenost za ovu i narednu godinu za sada stabilna,” zaključuje Goran Trifunović iz Udruženih sindikata Srbije “Sloga“.