18/07/2024
Najnovije vesti
Prva-osnovna-skola-u-Valjevu-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo-crop-fb.jpg polazak u prvi razred

Učenica Prve osnovne pohvaljena na literarnom konkursu Ministarstva prosvete i Fondacije Ršum

Autor 29/05/2023

Milica Petrović, učenica šestog razreda u „Prvoj osnovnoj školi“ iz Valjeva dobila je pohvalu za svoju pesmu Klupa, na literarnom konkursu Fondacije „Ršum“ i Ministarstva prosvete za učenike osnovnih škola.

Na literarni konkurs, tokom marta, prispelo je 2.036 radova iz 312 osnovnih škola. Komisija je za uži izbor izabrala 269 radova koji su u potpunosti odgovarali uslovima Konkursa. Od toga je najuži izbor prošlo 130 literarnih radova osnovaca iz cele Srbije.

Organizatori konkursa su, radi velikog broja kvalitetnih radova, proširili fond nagrada. Opredeljene su po tri nagrade za najuspelije radove po razredima, uz sedam pohvaljenih radova iz svakog razreda koji će biti nagrađenih knjigama. Nagrada za školu sa najvećim brojem učesnika pripala je Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ iz Beograda.

Članovi Komisije bili su književnici Mirjana Bulatović, Branko Stevanović i Uroš Petrović, zatim direktorka OVC „Ljubivoje Ršumović – Spot Hill“ Natalija Đurović, upravitelj Fondacije „Ršum“ Branko Ršumović, predstavnici Ministarstva prosvete Milan Pašić i Slavica Jašić i pesnik Ljubivoje Ršumović koji je, drugarskim pozdravom, pohvalio sve učesnike.

„Dragi mladi autori i autorke, dragi roditelji, nastavnici i mentori, hvala vam na učešću u našem kreativnom poduhvatu. Čestitke svim nagrađenim i pohvaljenim, i veliki pozdrav i podrška svima koji su poslali radove. Svi zajedno, svojim pesmama i pričama, ulepšali ste ovaj svet.“

Datum i termin svečane dodele nagrada biće naknadno objavljeni, navodi Ministarstvo prosvete.