18/05/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-koalicija-Ujedinjeno-Valjevo-Moze-logo-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Ujedinjeno Valjevo može – Lažna Ruska lista i naprednjačka prevara

Autor 09/05/2024

“Viši sud u Valjevu odbio je žalbu šefa izbornog štaba liste SVANUĆE – UJEDINjENO VALjEVO MOŽE Željka Trifunovića koji je u svojstvu građanina podneo žalbu na rešenje Gradske izborne komisije kojim je proglašena lažna lista ruske nacionalne manjine u Valjevu.

Sud je tako bez želje da istraži očiglednu prevaru stao na stranu onih koji žele da unište instituciju slobodnih i demokratskih izbora. Kažu, nismo im dostavili dovoljno dokaza. Jasno je da na toj „ruskoj listi“ Rusa nema ni u tragovima, kao što bi uvidom u potpise podrške toj listi bilo jasno i da su mnogi od tih potpisa pisani istim rukopisom, tj. da ih je neko falsifikovao.

Dokaze tražili jesmo, ali je Gradska izborna komisija na naš zahtev da nam na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja omogući da dobijemo kopije potpisanih izjava podrške lažnoj ruskoj listi, kako bismo ih dostavili sudu, odgovorila da ćemo te dokumente moći da dobijemo u roku koji je otprilike posle lokalnih izbora. Da podsetimo, jedan od onih koji su svoj potpis dali lažnim Rusima je i predsednik te iste Gradske izborne komisije Mladen Simović, inače član SNS. Kako onda sudu dostaviti dokaze koje drugi državni organ oličen u naprednom podržavaocu lažnih Rusa očigledno ne želi da da?

I sve to da naprednjaci pokušaju da izbegnu izborni poraz u Valjevu. Napravljena je lažna ruska manjinska lista bez Rusa na njoj i to uz falsifikovane potpise podrške, kako bi takva lista bez prelaska cenzusa osvojila odborničke mandate. Onda lažni Rusi odbornici postanu deo naprednjačkog tabora. To ne smemo da dozvolimo.

Zato pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da 2. juna izađu na izbore u što većem broju i daju glas listi SVANUĆE – UJEDINjENO VALjEVO MOŽE kako bismo jednom za svagda stali na put bezakonju i prevarama naprednjaka. Samo visoka izlaznost može da spreči pokušaj naprednjačke izborne prevare. Prošlogodišnji decembarski izbori su pokazali da naprednjaci zajedno sa svojim koalicionim partnerima nemaju većinu u Valjevu. Jun je prilika da im konačno vidimo leđa i započnemo pozitivne promene u našem gradu”, navedeno je u saopštenju za javnost koalicije Ujedinjeno Valjevo može.