14/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • UPIS U PRVI RAZRED SREDNJE U ŠKOLAMA U OPŠTINAMA KOLUBARSKOG OKRUGA
prazna učionica Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

UPIS U PRVI RAZRED SREDNJE U ŠKOLAMA U OPŠTINAMA KOLUBARSKOG OKRUGA

Autor 03/07/2022

Plan upisa učenika u srednje škole na području Kolubarskog okruga za školsku 2022/2023. godinu.

Lajkovac

U Lajkovcu u srednja škola “17. septembar” na obrazovno područje Ekonomija, pravo i administracija upisuju 30 učenika za IV-godišnje zanimanje Ekonomski tehničar.

Elektrotehnika: Elektrotehničar računara 30 učenika, IV godine i Tehničar mehatronike – upisuju 30 đaka, obrazovanje traje IV godine.

Mašinstvo i obrada metala: za zanimanje Bravar – zavarivač, upisuju ukupno 30 učenika /5+25 dual/, školovanje traje III godine.

Ljig

U Ljigu u srednjoj školi “Hiljadu trista kaplara” u Gimnaziju upisuju 30 učenika, Opšti tip, IV godine;

Ekonomija, pravo i administracija: Ekonomski tehničar, upisuju 30 učenika, IV godine

Mašinstvo i obrada metala: Bravar – zavarivač, upisuju 30 đaka, III godine.

Mionica

U srednju školu “Mionica” u Mionici za Trgovina, ugostiteljstvo i turizam: Konobar upisuju 15, III godine, zatim Kuvar 15 učenika, III godine i Turistički tehničar upisuju 30 učenika na školovanje u trajanju od IV godine.

Osečina

U Obrazovno – vaspitni centar “Braća Nedić” u Osečini za obrazovno područje Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane za četvorogodišnje zanimanje Prehrambeni tehničar upisuju ukupno 30 učenika /19+11 dual/;

zatim na obrazovno područje Hemija, nemetali i grafičarstvo za zanimanje Plastičar upisuju 30 učenika /26+4 dual/, u trajanju od III godine.

Ub

Na Ubu, u Gimnaziju “Branislav Petronijević” na Opšti tip upisuju 60 učenika, IV godine.

Tehnička škola “Ub” za obrazovno područje Ekonomija, pravo i administracija upisuje za IV-godišnje zanimanje Finansijsko – računovodstveni tehničar 30 učenika.

Elektrotehnika
Elektrotehničar informacionih tehnologija: 30 učenika, IV godine, i za zanimanje Tehničar mehatronike upisuju 30 učenika na IV-godišnje školovanje.

Mašinstvo i obrada metala: Bravar – zavarivač 30 učenika, III godine.

Trgovina, ugostiteljstvo i turizam: Konobar upisuju 15 učenika, III godine; zatim za zanimanje Kuvar upisuju 15 učenika, III godine i za takođe trogodišnje zanimanje Trgovac upisuju 30 učenika.

U srednjim školama u Valjevu ima 1010 mesta za upis učenika u prvi razred srednje.