28/02/2024
Najnovije vesti
Kula Nenadovića FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs

USPEŠAN START AVAKA

Autor 12/07/2022

Šesti po redu auto reli Mionica 2022 otvorio je šampionat Srbije u reliju. Uz učešće brojnih posada iz Srbije i ove godine nastupile su i posade iz Bugarske, ali i Severne Makedonije.

Na zahtevnoj stazi u brzinskim ispitima koji su voženi na relaciji Mionica- Rajković- Brežđe- Markova crkva, najuspešnija je bila posada iz Užica Lazar Milovanović- Dejan Golić, koji su pobednici u generalnom plasmanu.

Vozači valjevskog Avaka nastupili su na ovom reliju sa sedam posada. Posade Raković- Tešanović i Spasojević- Gavrić osvojile su prvo mesto u klasi 1 i 3, dok je posada Milutinović- Srećković zauzela drugo mesto u klasi 2.

U klasi četiri posada Stojanac- Nikolić nakon izletanja sa staze i oštećenja auta nije bila u mogućnosti za nastavak trke.

Izletanje sa staze i teži udes bio je kraj trke i za posadu Aničić- Sekulić, a obojica vozača su hospitalizovani i zadržani u valjevskoj bolnici.
Reli je bodovan za šampionat Srbije, otvoreno prvenstvo Srbije i prvenstvo Centralno-evropske zone.

Rezultati Mioničkog relija bili su dovoljni da Avako zauzme prvu poziciju u konkurenciji klubova i potvrdi dominaciju u šampionatu Srbije.

Valja podsetiti da je AVAKO trostruki prvak države u automobilizmu, i da startnom pobedom u generalnom plasmanu klubova nagoveštava novi atak na titulu klubskog prvaka.