24/06/2024
Najnovije vesti
18-08-2022-vk-valis-Kovacevic-mlada-reprezentacija-Srbije-FOTO-Vaterpolo-savez-Srbije-Objektiva.rs-Valjevo utakmica Srbija - Holandija

VALIS POTOPIO PROLETER

Autor 19/12/2022

Deveto kolo Super lige u vaterpolu obeležila je izuzetno značajna utakmica za ekipu Valisa, ali i za gostujuću ekipu Proletera iz Zrenjanina. Samo pobeda i jednima i drugima garantovala je šesto mesto i izlazak u Evropu.

Valis nije dozvolio iznenađenje, ostvarena je pobeda od 15:13 (4:3, 6:3, 3:3, 2:4). Startnu nervozu valjevske ekipe iskoristili su gostujući vaterpolisti pa su poveli 3:1, ali su valjevske “vidre” brzo konsolidovale redove u sa četiri uzastopna gola završile prvu četvrtinu.

Odličnom odbranom i još boljom igrom u napadu “Valis” je u drugoj četvrtini rešio pitanje pobednika jer ne na semaforu stajalo 10:6, a gosutujuća ekipa nije imala snage za preokret iako su u poslednjoj četvrtini uspeli da smanje rezultat za konačnih 15:13.

U redovima Valisa posle duge pauze zaigrao je oporavljeni kapiten Kovačević, koji je ujedno bio i najefikasniji igrač na utakmici sa pet postignutih golova, Bursać je postigao tri, Jazdahan, Šofranac, Matija Gavrilović dali su po dva, a Radanović jedan gol. Ovom pobedom Valis je osigurao opstanak u Super ligi, uz pravo izlaska na evropsku scenu.